Nova islamistička grupa preuzela odgovornost za ubistvo tri izraelska tinejdžera (VIDEO)

Islamistička grupa Ansar as- Davla al-islamija, na sebe je preuzela odgovornost za ubistvo tri tinejdžera čija su tela juče pronađena, a ova grupa je zapretila masakrom Palestinske uprave i predsednika Mahmuda Abasa

  • 11

Malo poznata islamistička grupa zvana Ansar as-Davla al-islamija (Pristalice islamske države), preuzela je danas odgovornost za otmicu i ubistvo trojice izraelskih tinjedžera, čija su tela nađena u ponedeljak na Zapadnoj obali, posle 18 dana potrage.

Grupa je ujedno zapretila masakrom Palestinske uprave palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, javila je palestinska novinska agencija Maan.

Taj potez je samo još više iskpomplikovao situaciju u kojoj Izrael od početka krivi Hamas za otmicu, a hamasovci poriču umešanost.

Izraelska vojska je saopštila da je prošle noći izvela 34 udara na mete u pojasu Gaze, navodeći da je ciljala terorističku infrastrukturu. Istovremeno se napominje da je to odgovor na prethodno raketiranje iz Gaze, koju de fakto kontroliše Hamas, na jug Izraela, iako izgleda da se, za sada, računi za otmicu naplaćuju u tom palestinskom području.

U ovom trenutku nema jasnih nagoveštaja u kom će pravcu ići odmazda Izraela, ali se očekuje eskalacija nasilja, navode ovdašnji pozvaoci prilika.

Izraelski mediji javljaju da je žučna debata izbila na sinoćnjem sastanku užeg sastava vlade zaduženog za bezbednost, kada je razmatran odgovor Izrael na ubistvo tinejdžera.

Ministar ekonomije Naftali Benet, vođa desničarske partije Jevrejski dom, označio je dosadašnje predloge za odmazdu "slabim i sramotnim", preteći da će glasati protiv odluka vlade.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je odložio glasanje za sednicu koja će biti održana večeras, prenose izraelski mediji.

U međuvremenu je kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava apelovala na sve Izraelce i Palestince da pokažu maksimalnu uzdržanost nakon pronalska tela.

- Apelujemo na sve strane da se uzdrže od kažnjavanja pojedinaca za prestupe koje nisu lično počinili ili nametanjam kolektivnih kazni - rekla je portparolka UN za ljudska prava Ravina Šamdasani na brifingu za novinare u Ženevi, kako prenosi Rojters.

Pogledajte video:

[TMN-F9q727U]

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanpedo

    1. jul 2014 | 18:53

    A koliko samo jevreji dnevno ubiju Palestinske dece....

  • zmaj od Bosne

    1. jul 2014 | 22:39

    Svaki put kada se izraelska vlada nađe u škripcu, njeni neprijatelji hrle da je spasu. Obrazac je nepogrešiv: SAD apeluje na Izrael da zamrzne ili demontira naselja… i odjednom eksplodira samoubilačka bomba. Međunarodna zajednica pritjera Izreal uza zid…. druga bomba eksplodira. Jevrejska zajednica Argentine počinje sa anti-cionističkom kampanjom…. odjednom izraelska ambasada i Centar jevrejske zajednice u Buenos Airesu su minirani.

  • Алекса

    1. jul 2014 | 16:52

    Нови дан и нови припадници, највелинчанственије религије на свету, показују како ћемо живети у свету по шеријату.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA