Poginulo devet ukrajinskih vojnika, ima žrtava i među civilima!

Od početka antoterorističke operacije na istoku Ukrajine, poginulo je 197 ukrajinskih vojnika

  • 14

Najmanje devet pripadnika ukrajinskih snaga za antiteroristicke operacije (ATO) poginulo je danas, dok je 13 ranjeno, objavio je ATO na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema ovom izveštaju, od početka antoterorističke operacije na istoku Ukrajine, poginulo je 197 ukrajinskih vojnika, prenela je agencija Ukrinform.

U međuvremenu, RIA Novosti su objavile saopštenje lokalnih vlasti da je najmanje dvoje stanovnika Luganska ubijeno, dok je osmoro ranjeno, kada je ukrajinska vojska granatirala stambeni deo grada.

U jučerašnjem napadu na stambenu četvrt Luganska uništena je zgrada Klinike za onkologiju i jedna škola, dodaje se u saopstenju. Oko 5.000 stanovnika ostalo je bez struje, jer je u napadima uništena i gradska električna podstanica.

Lokalane snage odbrane saopštavaju da ukrajinska vojska i sada bombarduje grad Slavjansk u regionu Donjeck, koji je tokom noći bio pad stalnim udarima haubica.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsenij Avakov rekao je i da se trenutno vode borbe kod Nikolajevke u neposrednoj blizini Slavjanska.

Istovremeno, proruske snage samoproklamovane Luganske Narodne Republike (LNR) tvrde da je za protekla tri dana ubijeno 125 pripadnika ukrajinskih snaga, prenela je RIA Novosti.

Predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Andrej Lisenko saopštio je juče na brifingu da je tokom izvođenja "antiterorističke operacije", do jučerašnjeg dana, poginulo 197 ukrjinskih vojnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Insert your name here:

    4. jul 2014 | 19:02

    Ajmo Rusi!!!!!!!

  • Pera kojot!

    4. jul 2014 | 20:35

    A sta treba Rusi da urade? Treba da se sklone I da ostave narod da gine! E nece moci, Rusi jos uvek cekaju da vide hoce oslobodioci uspeti da se odbrane, a ako ne onda ce da bude gadno!

  • Dr_sokrates

    4. jul 2014 | 19:38

    Opet zbog politike se gube zivoti.... j.b.g...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA