Karađorđevići: Ne kupujemo stan od milion dolara u Njujorku!

- U vremenu opšte ekonomske krize i teške materijalne situacije građana Srbije, a naročito nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile našu zemlju u maju ove godine, smatramo da plasiranje ovakvih neistina može biti veoma opasno jer šire dezinformacije i pokušavaju da iskrive sliku o Kraljevskoj porodici - kažu Karađorđevići

  • 61

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević apeluje na medije da u "cilju objektivnog informisanja javnosti odgovorno koriste svoj uticaj u kreiranju javnog mnjenja i informisanja nacije."

Kraljevska služba za odnose s javnošću prenosi demant prestolonaslednika Aleksandra, koji tvrdi da su neistiniti navodi Naših novina o kupovini stana na Menhetnu.

Redakcija dnevnog lista "Naše novine" je u nedelju, 6. jula 2014. godine elektronskom poštom uputila pitanje Službi za odnose sa javnošću Kraljevskog dvora i porodice Karađorđević. Pitanja redakcije pomenutog dnevnog lista, kako navodi služba, bila su: "Da li je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević prošle nedelje bio u Njujorku gde je u pratnji agenta za nekretnine obilazio stan koji je želeo da kupi, a čija je vrednost oko milion dolara? i Da li je istina da je taj stan želeo da kupi novcem koji je nosio u kešu?"

Kako tvrde iz kraljveske Službe za odnose sa javnošću, oni su odmah poslali odgovore, koje vam mi prenosimo u potpunosti:

"Poštovani,

Odgovor na oba pitanja koja ste nam poslali je jednostavan: Ne. Prestolonaslednik Aleksandar prošle nedelje nije boravio u Njujorku. Naime, prestolonaslednik u toku prošle nedelje uopšte nije napuštao zemlju. Samim tim, nije istina da je obilazio bilo kakav stan niti ima plan o kupovini bilo kakve nekretnine, posebno ne nekretnine tolike vrednosti, koja je i za Kraljevsku porodicu, kao i za najveći deo srpskog naroda - misaona imenica. Sve informacije koje ste nam stavili na uvid su netačne, a o aktivnostima Prestolonaslednika Aleksandra tokom prethodne nedelje možete se informisati na sajtu www.dvor.rs

Kako tvrdi kraljevska Služba za odnose sa javnošću, "ignorišući odgovore koji su im poslati, kleveta je objavljena u potpunosti sa delimičnom objavom demantija u proporcijelno nesrazmernom prostoru."

Karađorđevići takođe tvrde da nije istina informacija o iznajmljivanju luksuzne jahte, za "za čije je iznajmljivanje potrebno izdvojiti ogromnu svotu novca".

- Prestolonaslednik Aleksandar i njegova porodica nikada nisu iznajmili pomenutu jahtu, već su na istoj bili gosti njihovog dugogodišnjeg prijatelja koji je u više navrata upućivao vredne donacije našoj zemlji - tvrde iz Službe za odnose sa javnošću.

- U vremenu opšte ekonomske krize i teške materijalne situacije građana Srbije, a naročito nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile našu zemlju u maju ove godine, smatramo da plasiranje ovakvih neistina može biti veoma opasno jer šire dezinformacije i pokušavaju da iskrive sliku o Kraljevskoj porodici, koja je pri tom usmerila sve svoje resurse za prikupljanje pomoći onima kojima je to najneophodnije, što možemo zaključiti ne izaziva dovoljno interesovanja pojedinim predstavnicima medija - navodi se u saopšetnju Službe za odnose sa javnošću.

Takođe, u saopštenju se navodi i da se Aleksandar II Karađorđević zalaže i "uvek se zalagao za slobodu govora i necenzurisanje medija" i navode da "ovaj slučaj ponovo ukazuje na potrebu da se u našoj zemlji ponovo razvije profesionalno i moralno odgovorno novinarstvo koje će umeti da pravi razliku između slobode govora i slobode vređanja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    7. jul 2014 | 17:40

    Kako da se veruje na rec, osobi koji je odvojene pare od narodne muke, da mu se plati struja, komunalije i održavnje, potrosio na svoj luksuz i drža je morala opet sve to da izdvoji i sad ide preko racuna firmi. Kako da se veruje nasmedniku onih koji pokupise narodno zlato iz iz Jugoslavije i 1941 pobegose sa njim, a ostavise narod okupatorima?! Kako da se veruj nekom ko svoj jezik ne nuci ni za sedamdeset godina života?! Kako da se veruje nekom nazovi nasledniku ciji preci pobise svu familiju predhodne vladarsk loze-Obrenivice?! Idi d te nase oci ne gledaju!

  • SlonicTonic

    7. jul 2014 | 18:51

    Bas me zanima koliko kosta odrzavanje tih njihovih vila, palata i posjeda i ko to placa?

  • Vr46

    7. jul 2014 | 21:38

    Bar da je uz srbiju i zalaze se za nju i nek ga finansira drzava ali on je engleski covek i brani interese GB nije djaba on dosao ovde daleko je on od pravo srbina on je englez o treba ga marginalizirati zajedno sa onom fukarom vukom draskovicem .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA