EGZODUS: Ukrajinci napuštaju Donjeck i Lugansk u strahu od novih sukoba

Ukrajinske snage bombardovale su sinoć nekoliko baza proruskih aktivista u regionima Donjecka i Luganska, a u proteklih 48 sati poginulo je najmanje 30 osoba. Premda je predsednik Ukrajine Petro Porošenko posle toga izjavio da nije želeo intervenciju teške artiljerije i vazduhoplovstva kako bi poštedeo civile, nekoliko hiljada porodica napušta Donjeck i Lugansk

  • 10

Nekoliko hiljada Ukrajinaca napušta Donjeck i Lugansk u strahu od novih sukoba između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih aktivista.

Ukrajinske snage bombardovale su sinoć nekoliko baza proruskih aktivista u regionima Donjecka i Luganska, a u proteklih 48 sati poginulo je najmanje 30 osoba.

Prema podacima ukrajinskih vlasti, uništene su tri baze pobunjenika - dve udaljene oko 50 kilometara severno od Donjecka i jedna zapadno od Luganska.

Premda je predsednik Ukrajine Petro Porošenko posle toga izjavio da nije želeo intervenciju teške artiljerije i vazduhoplovstva kako bi poštedeo civile, nekoliko hiljada porodica napušta Donjeck i Lugansk, prenosi Frans pres sa lica mesta.

Porošenko je otkazao ranije predviđeno putovanje u Brazil, na finale svetskog fudbalskog prvenstva, a njegova preš služba je saopštila da je razlog tome teška situacija u zemlji

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pule

    13. jul 2014 | 12:16

    Gde je TAJ ZAPAD da kaze nesto o GENOCIDU!???

  • kropir

    13. jul 2014 | 12:25

    Ој Русијо шта чекаш украјина убија народ ндужан

  • toplistanadrealista

    13. jul 2014 | 12:35

    Ima i Novorusija avione! Ostalo je dosta toga na istoku, gdje je vecina oficira pristupila Novorusiji. Tiha voda, bregove valja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA