Ovo su srpski četnici koji se bore s ruskom braćom u Ukrajini! (FOTO (VIDEO)

- Srbi se uspešno bore protiv "Nacionalne garde" i "Desnog sektora" pod komandom Bratislava Živkovića. Srpski borci nemaju gubitke. Odred "Jovan Šević" je porastao i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao "Slovenskom odredu" - kaže ministar odbrane i komandant oružanih snaga Novorusije i proruskih snaga u Donjecku

Predsednik Četničkog pokreta Bratislav Živković s dobrovoljcima pridružio se proruskim snagama na istoku Ukrajine u borbama za otcepljenje i stvaranje Republike Novorusija.

 

- Srbi se uspešno bore protiv "Nacionalne garde" i "Desnog sektora" pod komandom Bratislava Živkovića. Srpski borci nemaju gubitke. Nedavno je nova grupa pojačanja stigla iz Srbije. Odred "Jovan Šević" je porastao i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao "Slovenskom odredu", pošto pored Srba ima još dobrovoljaca iz drugih slovenskih država - napisao je na svom profilu Igor Ivanovič Strelkov, ministar odbrane i komandant oružanih snaga Novorusije i proruskih snaga u Donjecku.

 

Ukrajinski mediji su Bratsilava Živkovića etiketirali kao "rukog plaćenika koji praktikuje etnička čišćenja i sada ubija Ukrajince".

 

 

Živković je izjavio da nije došao ranije u Novorusiju zato što je čekao poziv kozačke braće da im se pridruži. Kad je situacija eskalirala, dobrovoljci su dobili poziv i uputili su se u Donjeck. Pre toga su bili zaduženi za skupljanje humanitarne pomoći.

 

Moto odreda "Jovan Šević" je: "Fašizam neće proći, slava Novorusiji!". Ime odreda su dali po osnivaču Slavjanoserbije. Brzo četničko odeljenje „Knez Lazar“ koje je bilo raspoređeno tokom Krize na Krimu odlikovano je od strane Ruske Federacije. Dobili su odlikovanja "Za povratak Krima" i "Odbrana grada Sevastopolja". Prvo odlikovanje dobijali su važni državnici u Rusiji.

 

Ekipa "Vajs njuza" je takođe pisala o srpskim četničkim dobrovoljcima kada su se borili s proruskim snagama na Krimu. Novinar Simon Ostrovski je za njih rekao da su oni vojni vetrani iz jugoslovenskog rata.

 

 

- Ja sam iz Kruševca, centralne Srbije, odakle je car Lazar krenuo u boj na Kosovo - rekao je novinaru komandant Živković.

 

On je dodao da su došli da pomognu, jer se Srbi i Rusi međusobno pomažu vekovima.

 

- Naš glavni cilj je da ne bude rata, da ne bude zle krvi i da ne padnu na laži Amerike i Evropske Unije. Biće bolje ako se pobiju između sebe - zaključio je Živković.

 

Pogledajte video:

 

 

YouTube / VICE News

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DESPOT SD

    17. jul 2014 | 20:02

    Sada sam siguran da je sve gotovo.Ta sila oslobodi nam Knin za dva dana,oslobodi nam celu Bosnu,aglavni su bili kada nam oslobodise Kosovo.Kada su Ameri culi ko je dosao,pocelo je povlacenje.

  • Ferid

    17. jul 2014 | 17:11

    Ovo treba odma da se hapsi, nemogu Srpski gradjani da ratuju na stranim ratistima ili to samo vazi za Siriju.

  • DolinaVukova

    17. jul 2014 | 17:57

    A sta rade tamo ,kao ratuju s nekim?Pa ovi sa ovim bradetinama jedino mogu da zabavljaju ruske vojnike u pauzi ili da im nose vodu inace su za cirkus.Ovakvi su u BIH za vrijeme rat bjezali ispred mudzahedina ,nestajali su u vidu magle...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA