UKRAJINA OPTUŽUJE: Rusi dali separatistima rakete kojim je oboren MH17!

Jurij Sergejev, ambasador Ukrajine u UN, rekao i da Rusija snosi odgovornost za nesreću, kao i separatisti, koje je nazvao teroristima. Ambasador je rekao da je, na osnovu presretnutih telefonskih razgovora, zaključeno da su separatisti najpre mislili da je reč o vojnom avionu

  • 13

Ambasador Ukrajine u Ujedinjenim nacijama Jurij Sergejev, rekao je da se malezijski putnički avion ne bi srušio da Rusija nije dostavljala proruskim snagama moderan sistem projektila koji mogu da gadjaju avione.

Sergejev je, u intervjuu za AP, rekao i da Rusija snosi odgovornost za nesreću, kao i separatisti, koje je nazvao teroristima.

Ambasador je rekao da je, na osnovu presretnutih telefonskih razgovora, zaključeno da su separatisti najpre mislili da je reč o vojnom avionu.

Pošto su došli na lice mesta i ustanovili da je reč o civilnom avionu, kaže Sergejev, "odgovorili su kao životinje".

U malezijskom avionu koji se juče srušio u istočnoj Ukrajini, nalazilo se 298 ljudi od kojih niko nije preživeo, a Sergejev tvrdi da je, posmatrano sa zemlje, bilo očigledno da je reč o putničkom avionu.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun izjavio je sinoć da "postoji očita potreba za potpunom i transparentnom medjunarodnom istragom" o padu malezijskog aviona sa 298 putnika i člana posade iznad istočne Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    18. jul 2014 | 08:36

    EFIKASNI LAŽLJIVI UKRAJINCI. DOBRI STE UČENICI SAD666. TO SU VAŠI SISTEMI I FEDERALISTI IH NEMAJU. I DA IH IMAJU ZA NJIH TREBA VRHUNSKA OBUČENOST . BRŽE BOLJE STE POŽURILI DA OPTUŽITE TE RUSE. TE FEDERALISTE. NAVODNI PRESRETNUTI OBAVEŠTAJNI RAZGOVOR SA JAKIM UKRAJINSKIM NAGLASKOM. I ŠTA TRAŽI CIVILNI AVION U RATNOM PODRUČJU. SAUČEŠĆE PORODICAMA NEVINO NASTRADALIH.

  • Srki

    18. jul 2014 | 08:46

    Da su nama dali nešto što obara na 10.000..... Možda nas ne bi toliko razorili i ispraznili svoj radioaktivni otpad.... Ma koliko imam simpatija prema Rusima koja je verovatno u genima, ne mogu da se otmem utisku da su uvek gledali samo svoje dupe. Izvinjavam se ako je komentar malo van teksta.

  • Сале

    18. jul 2014 | 08:43

    Кијев види руске ракете а сви контролори лета видели два украјинска авиона па коме веровати

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA