SKANDIRALI OVK: Albanci ponovo protestovali u Skoplju (FOTO)

Protest Albanaca, koji je trajao pola sata, obezbeđivao je veliki broj policije. Oni su nosili transparente "Sloboda za nevine" i "Pre suđenja proglašeni krivima", a skandirali su "OVK" i "Jankulovska (ministarka policije) terorista"

  • 26

U Skoplju je danas održan novi protest Albanaca koji zahtevaju ukidanje presude na doživotne kazne zatvora za šestoricu sunarodnika, koji su osuđeni za ubistvo petorice Makedonaca, uoči Uskrsa 2012. godine.

Ovo je bio još jedan u nizu protesta koje Albanci organizuju petkom nakon džume, najveće molitve i, kao prethodni, završen je bez većih incidenata.

Polusatni protest Albanaca obezbeđivao je veliki broj policije sa blindiranim vozilima. Demonstranti su se okupili ispred Jahjapašine džamije na Čairu, a nakon toga su se uputili ka Bit pazaru.

Oni su nosili transparente na albanskom, makedonskom i engleskom jeziku na kojima je pisalo "presuda po diktatu, "Sloboda za nevine" i "Pre suđenja proglašeni krivima", a skandirali su "OVK" i "Jankulovska (ministarka policije) terorista".

Na čelu kolone je i ovog puta bio gradonačelnik Struge Zijadin Selja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    18. jul 2014 | 17:01

    Tumor je poceo da metastazira....nadam se da ce se ujediniti okolne zemlje i zdrobiti gnjide jednom za svagda.

  • Strucnjakowsky

    18. jul 2014 | 17:51

    To je to,rat je pred nama,da lu ce biti prvo u Makedoniji ili Crnoj Gori ne zna se,ali im je rat neizbezan.Odlican potez Zapada,rasformiraj vojsku da nemozes da se branis.Super.

  • Ivica

    18. jul 2014 | 18:19

    Ne mogu da vidim ove siptare al slozni su za 10-ku svaka im cast tako treba a ne mi prodali bi se za 10 eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA