ZBOG VODE: Vanredna situacija u Užicu!

- Rezultati jučerašnjeg uzorkovanja vode sa Sušičkih vrela još nisu gotovi, tako da ne znamo da li ima algi i u Sušičkim vrelima, ili je reč o mešanju vode sa akumulacije Vrujci zbog tehničkog kvara na ventilu - rekao je gradonačelnik Užica Saša Milošević

  • 4

Gradonačelnik Užica Saša Milošević uveo danas po podne vanrednu situaciju u tom gradu, zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće.

Milošević je rekao Tanjugu da se još uvek ne zna razlog pojave algi u gradskoj vodi za piće, koja stiže sa alternativnog izvorišta Sušička vrela.

- Rezultati jučerašnjeg uzorkovanja vode sa Sušičkih vrela još nisu gotovi, tako da ne znamo da li ima algi i u Sušičkim vrelima, ili je reč o mešanju vode sa akumulacije Vrujci zbog tehničkog kvara na ventilu - rekao je Milošević.

On je rekao i da je u toku dana užički Vodovod ispraznio kompletan cevovod, koji vodi od Vrutaka do mesta gde se spaja sa cevovodom sa Sušičkih vrela.

Užičani od danas po podne pijaćom vodom mogu da se snabdevaju i sa pokretnih cisterni Vojske Srbije, a u toku večeri biće postavljene i stacionarne cisterne koje se trenutno hlorišu i pripremaju za upotrebu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • serbian psycho

    20. jul 2014 | 19:28

    a racuni za vodu redovno stizu

  • srle

    20. jul 2014 | 22:25

    Racuni stizu i u Zrenjanin koji muci muku vec cetrdesetak godina i nikoga nije briga! Za pola godine vise sam se naslusao prica o tome kako je u Uzicu ne ispravna voda nego za svo prethodno vreme o Zrenjaninu!Naravno, nemam nista protiv Uzica niti bilo koga, ali gde je tu moj Zrenjanin? Najveci je potrosac flasirane vode u jugoistocnoj Evropi!!!

  • Hmm

    21. jul 2014 | 06:19

    Tako vam je to svi gradovi koji imaju jezera a još su okruženi planinama kao što je Nova Varoš i mnoga druga .Nemaju vodu za piće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA