SRPSKI ČETNIK U UKRAJINI: Svi smo živi, ali imamo već troje ranjenih!

- Situacija je apsolutno nepredvidiva. Sutra može, na primer, da padne Lugansk, ali isto tako možemo i mi da osvojimo aerodrom - kaže komandant dobrovoljačkog odreda "Jovan Šejić", Bratislav Živković koji se bori u Ukrajini

  • 94

Komandant dobrovoljačkog odreda "Jovan Šejić", Bratislav Živković, koji se sa svojim četnicima bori na prvim linijama ukrajinskog ratišta na strani proruskih snaga, kaže da je situacija apsolutno nepredvidiva.

- Svi smo živi, ali imamo ranjenih. Najteže je povređen naš komandir odeljenja za haubice, koji u bolnici čeka na operaciju obe noge. Ostalo dvoje povređenih vratiće se u jedinicu za dva dana. Ranjena nam je lakše i doktorka Anja... - kaže Živković za "Naše novine".

Situacija se zaoštrila nakon tragedije pada malezijskog aviona, koju prate kontroverze i pokušaji da se krivica podmetne Rusiji i proruskim snagama u donjeckoj oblasti.

- Situacija je apsolutno nepredvidiva. Sutra može, na primer, da padne Lugansk, ali isto tako možemo i mi da osvojimo aerodrom. Zaista niko ne može predvideti dalji tok stvari, pogotovo zato što ne postoji jedinstvena komanda proruskih snaga. Na jednom mestu mogu delovati i do tri-četiri različite grupe, svaka za sebe - kaže Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leleee

    22. jul 2014 | 09:05

    srpski cetnik??? cega se pametan stidi , budala se ponosi!!! zbog ovakvih pljuju po celom srpskom narodu!

  • SMEDEREVAC

    22. jul 2014 | 09:41

    Evo za dva dana cetnici ce Rusima da izvade stvar.LJudi znaju kako su oslobodili Knin,pa kako su oslobodili Bosnu i kako oslobodise Kosovo.Junaci nema sta.

  • On

    22. jul 2014 | 09:15

    Neka malo vide kako je biti ravnopravan u bici, a ne kao u Bosni. Četnici: haubica, tenk, šleper granata i kartonska kutija rakije pa udri po civilima i jadnicima sa lovačkim puškama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA