Voz sa telima žrtava stigao u Harkov

Premijer Holandije Mark Rute je istakao sinoć da će tela, kada stignu vozom u Harkov, avionom biti prebačena u Holandiju radi dalje identifikacije

  • 0

Voz sa telima većine od 298 žrtava poginulih u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine napustio je u četvrtak 17. jula teritoriju koju kontrolišu proruske snage i stigao je danas u Harkov, grad koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, javljaju agencije.

Voz sa vagonima-hladnjačama u kojima se nalaze tela žrtava leta MH17, u četiri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu je napustio Donjeck, grad koji se nalazi pod kontrolom proruskih snaga, a u Harkov je stigao nešto pre 11 časova, preneo je Rojters.

U planu je da tela žrtava u Harkovu preuzmu članovi holandskog koordinacionog centra, a potom će biti avionom prebačena u Holandiju radi identifikacije, objavio je Rute sinoć.

Prema Ruteovim rečima, u vozu se nalazi oko 200 tela, ali moraju da budu prebrojana u Harkovu.

Avion Malezija erlajnsa koji je leteo na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur srušio se u četvrtak na teritoriji Ukrajine nedaleko od granice sa Rusijom, a veruje se da je oboren raketom, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima 192 holandska državljanika i jedan holandsko-američki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA