SVI U NARODNI MUZEJ: Obiđite tajna mesta svake poslednje nedelje u mesecu! (FOTO)

Veliko interesovanje ljudi je navelo zaposlene Narodnog muzeja da nastave sa praksom organizovanja obilaska zgrade Narodnog muzeja

  • 4

Zaposleni u Narodnom muzeju su odlučili da obraduju sve znatiželjne sugrađane i goste naše prestonice, pa su nastavili sa praksom organizovanog obilaska zgrade muzeja svake poslednje nedelje u mesecu.

Za posetioce će ovo biti i prilika da zgradu muzeja, pored koje mnogi od nas svakodnevno prolaze, sagledaju iz druge perspektive i da zahvaljujući tome steknu drugačiju sliku o jednoj od najznačajnijih kulturnih ustanova.

Naime, ovim obilascima svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa muzejskim prostorima koji uobičajeno publici nisu pristupačni, kao što su kroz sale, kancelarije muzejske uprave, kustosa i izložbeni prostor i da saznaju šta sve čini jedan muzej i šta je potrebno uraditi kako bi se izuzetna dela, koja se čuvaju u muzejskim zbirkama, našla na jednoj izložbi.

- Počeli smo da sprovodimo organizovane obilaske zgrade muzeja u decembru prošle godine, ali smo odlučili da, zbog velikog interesovanja ljudi, nastavimo sa ovom praksom.

Posetioci će moći da zavire u naše laboratorije za konzervaciju, kancelarije uprave, odeljenja za dokumentaciju i fotografije i ostale prostorije u kojima se odvijaju finalne pripreme za postavljanje jedne izložbe - objašnjava Lidija Ham Milovanović, PR Narodnog muzeja.

Želeći da obilasci zdanja budu što prijatniji i bezbedniji, broj posetilaca u grupi biće ograničen, a na svaki pun sat, unapred najavljene posetioce će sprovesti kustosi Narodnog muzeja.

- S obzirom na to da je naša zgrada u lošijem stanju, povećali smo oprez za bezbednost, pa smo odlučili da posete sprovodimo u samo 4 grupe od po 15 ljudi. Obilasci će biti organizovani na svakih sat vremena u intervalu od 10 do 14 časova - kaže naša sagovornica.

Ovom prilikom ulaz za grupe će biti sa Trga Republike.

Prvi sledeći obilazak je najavljen za nedelju 27. jul, a svi zainteresovani mogu svoj dolazak da prijave od danas,  na e-mejl adresu eduka@narodnimuzej.rs ili pozivom na broj telefona 060/8075035. Prijave će se primati dok se raspoloživ broj mesta ne popuni.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    23. jul 2014 | 14:03

    Usred grada,tuzna zgrada - propada... (Nacionalni ponos, cuva grupa ljudi,i sto da se drugi, oko toga - trudi?)...

  • Karadjordje

    24. jul 2014 | 06:27

    Svaki strani turista obavezno zeli u nac/narodni muzej. Ulaznica 5 e x 1000 turista x 365 dana x 10 godina i eto para za muzej.

  • V72

    24. jul 2014 | 09:09

    Lepa vest za ljubitelje muzeja. Može li neko da odgovori: Čemu skele na fasadi i ko plaća njihovo stajanje na muzeju ? Ako nema rekonstrukcije fasade narednih meseci, zašto se ne skinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA