Crne kutije iz malezijskog aviona stigle u Veliku Britaniju

Britanski vazduhoplovni stručnjaci će analzirati sadržaj crnih kutija iz oborenog malezijskog aviona, najavio je premijer Velike Britanije Dejvid Kameron

  • 6

Crne kutije iz malezijskog aviona koji se srušio sa 298 putnika i članova posade na istoku Ukrajine, stigle su u Britaniju, saopštila je specijalna istražna komisija ukrajinske vlade.

- Danas su stigle crne kutije iz Boinga 777 u Britaniju pod kontorolom ICAO (Međunarodne civilne vazdušne organizcije) - navela je Komisija na svojoj Fejsbuk stranici, preneo je Rojters.

Zvaničnici Malezije predali su juče crne kutije sa leta MH17 Holandskoj komisiji za bezbednost (OVV) koja predvodi međunarodnu istragu.

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je da će britanski vazduhoplovni stručnjaci analizirati sadržaj crnih kutija iz malezijskog putničkog aviona.

Kameron je na Tviteru naveo da će, na zahtev holandske vlade, britanski eksperti preuzeti podatke za analizu, preneo je AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johny

    23. jul 2014 | 11:16

    Pošto će zapad vršiti čitanje podataka iz njih, možemo očekivati sledeće poslednje reči pilota: - vidi raketu, ide prema nama - gde, a da, vidim neku rusku - jeste, ruska je, pogodiće nas ...

  • Hmmm

    23. jul 2014 | 12:34

    Englezi...objektivno ce biti...al zamalo.

  • Zoran

    23. jul 2014 | 11:36

    Šta će u Velikoj Britaniji ako je avion Malezijski?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA