UDOVIČKI: Promene ili nam sledi grčki scenario!

Kako je objasnila ministarka državne uprave i lokalne samouprave, "grčki scenario" je kad država nije u stanju da finansira dugove, a dug je toliki da čitava zemlja radi samo da bi platila kamate koje sve više rastu

  • 32

Srbiju čeka "grčki scenario", ako ne napravi radikalne promene u svim sektorima do kraja godine, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

- Moraće malo da boli da ne bi kasnije mnogo više bolelo. A šta je to mnogo više - pa pogledajmo Grčku - rekla je Udovički.

Kako je objasnila, "grčki scenario" je kada država nije u stanju da finansira dugove, a dug je toliki da čitava zemlja radi samo da bi platila kamate koje sve više rastu.

- Mi kao građani moramo da razumemo da nešto što je dobro neće doći tako što nam neko daje - rekla je ona.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave naglasila je da su ranije vlade popuštale pod pritiskom i očekivanjima da će im neko nešto dati i tako dovele Srbiju do toga da ima najveći budžetski deficit u Evropi, a spoljni dug se udvostručio i nastavio da raste "munjevitom brzinom".

Kako je ukazala, do radikalnih promena mora da dođe do kraja godine, jer, u suprotnom, Srbija neće imati poverenje donatora, globalnih finansijera, pre svega Međunarodnog monetarnog fonda s kojim Srbija mora da sklopi aranžman.

Na pitanje novinara o smenjivanju rukovodstava javnih preduzeća, ona je navela da će biti konkursa, ali da se članovi Vlade još dogovaraju o tome.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MalopoMalo

    23. jul 2014 | 15:36

    Donesite zakon o poreklu imovine pa ga primenite na političarima,direktorima javinih preduzeća,šefovima u istim,načelnicima,službenicima , uporedite njihova lična primanja sa imovinom i kešom koji poseduju pa oduzmite sve i nazad u državnu kasu! Postali bi prebogata država kada bi se vratilo sve što su pojedinci pokrali i koji su zloupotrebili svoje polozaje u javnom sektoru i institucijama. Policija,sudstvo,lekari i pa do spremačica i kafe kuvarica! Time se bavite a ne da stezete kajs oko gladnih stomaka onik kojima ste i do sada otimali novac sa svih ovih pozicija!

  • ДАШОНИ

    23. jul 2014 | 14:58

    Почните сами од себе госпођо Удовички , напустите своју фотељу и Спасите Србију

  • BOZA ZEMUNAC

    23. jul 2014 | 15:02

    DAJ BOZE DA BUDEMO KO GRČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA