NAPOKON: Samo sa ličnom kartom po nova dokumenta!

- Pozivam građane da insistiraju kod gradskih uprava da je lična karta dovoljan dokaz, to je javna isprava i nema potrebe da se uz nju još traže i podaci o državljanstvu ili iz matične knjige rođenih koji su u njoj - rekla je Udovički

  • 2

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Kori Udovički izjavila je danas da će građani ubuduće samo s ličnom kartom moći da vade nova dokumenta i da gradske uprave više nemaju prava da od građana traže podatke koje već imaju u službenim evidencijama.

ISTORIJSKI DAN ZA SVE SRBE: Od danas, bez papira na šaltere!

Udovički je, nakon razgovora s gradskim rukovodstvom Čačka i načelnicima gradskih uprava, dodala da će sve lokalne samouprave u Srbiji do kraja godine morati da se pridržavaju tih novih pravila.

Ako u sredu 8. juna odete na neki ŠALTER, ČEKA VAS VELIKO PRIJATNO IZNENAĐENJE!

- Pozivam građane da insistiraju kod gradskih uprava da je lična karta dovoljan dokaz, to je javna isprava i nema potrebe da se uz nju još traže i podaci o državljanstvu ili iz matične knjige rođenih koji su u njoj - rekla je Udovički.

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

Ona je dodala da se u ministarstvu već pripremaju inspekcije koje će u narednom periodu proveriti da li se i kako primenjuje Zakon o opštem upravnom postupku.

Komentarišući odluku nove vlasti u Gornjem Milanovcu da smeni načelnicu Gradske uprave Goricu Petrović koju je Ministarstvo ranije proglasilo za najbolju načelnicu, Udovički je rekla da je od lokalne samouprave tražila informacije zašto je do toga došlo.

- Mi nismo imali uvid u sve što je rađeno u upravi Gornjeg Milanovca, ali znamo da je taj grad za ministarstvo bio model prilikom određivanja novih odredaba, jer smo na primeru tog grada videli da je moguće da uprave odlično rade bez pomoći Republike - rekla je Udovički.

Ona nije htela da odgovori koliko je radnika iz državnih službi dobilo otkaz u okviru racionalizacije zaposlenih, ističući da je te podatke iznela na konferenciji za novinare u Beogradu i da "nema novih brojeva".

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja

    29. jun 2016 | 17:15

    Ministarka moli gradjane da insistiraju kod lokalnih samouprava da im dozvoli da sa novom licnom kartim mogu izvaditi dokumenta. Sta tu ima da se moli, ako ste doneli zakon on mora da se postuje i valjda vazi na celoj teritorijie Srbije, a ne ja jao obican gradjanin da gledam u pasulj da li je ona/onaj na salteru raspolozen pa da mi dozvoli da vadim dokumenta samo sa lk.

  • MMI

    29. jun 2016 | 17:28

    ZASTO su me maltretirali za cekanje onda za licnu kartu pre nedelju dana kazu da se ceka duze od mmesec dana nova licns k.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA