Amerikanci masovno kupuju kalašnjikove!

Smatra se da su "kalašnjikov" i njegove različite modifikacije najrasprostranjenije streljačko oružje na planeti. Tokom poslednjih 65 godina u svetu je pušteno u prodaju oko 100 miliona jedinica ovog automata

  • 11

Nakon novih sankcija koje su uvedene Rusiji, Amerikanci u velikim količinama kupuju ruske "kalašnjikove", jer se boje da će to oružje uskoro nestati iz prodavnica, prenosi agencija "Srna".

Kako navode američki mediji, nakon zadnjih sankcija uvedena je zabrana uvoza u SAD proizvoda "Kalašnjikov", koji ulazi u sastav državne korporacije "Rosteh". Pri tome je prodaja i upotreba oružja, koje se nalazi na teritoriju Amerike i dalje dopuštena. Stanovnici mnogih država žele da kupe automat "kalašnjikov" jer smatraju da će uskoro poskupeti ili nestati iz prodaje.

- Prodajemo proizvode koncerna "Kalašnjikov" i oni jako brzo nestaju - ističe Robert Keler, predstavnik mreža trgovina oružjem "K-Var korp". Prema njegovim rečima, na talasu popularnosti "kalašnjikova" povećana je i prodaja drugog oružja koje podseća na taj ruski automat.

Smatra se da su "kalašnjikov" i njegove različite modifikacije najrasprostranjenije streljačko oružje na planeti. Prema podacima državne korporacije "Rosteh", u koju ulazi i koncern "Kalašnjikov", tokom poslednjih 65 godina u svetu je pušteno u prodaju oko 100 miliona jedinica ovog automata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. jul 2014 | 15:04

    Pa jok njihov M-16 da kupe. Zna se koje je najbolje oruzje na svetu

  • ILIJA☆

    24. jul 2014 | 15:34

    Kalašnjikov nije "automat" već automatska jurišna puška. Automati koriste pištoljsku municiju a automatske puške puščana zrna...

  • Vr 46

    24. jul 2014 | 18:05

    Ja se cudim zasto amer. ne puste u slobodnu prodaju kod njih i tomahavke, stingere i dr. s....a, pa fino nek se izrokaju medjusobno za vek i vekov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA