Preuzeti podaci i sa druge "crne kutije", nije bilo podmetanja

- Nisu pronađeni dokazi ili nagoveštaji manipulacije registratorom. Podaci su uspešno preuzeti a registrator podataka o letu sadrži valjane podatke - saopštio je Holandski savet za bezbednost

  • 3

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 putnika i članova posade, saopštili su da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije neovlašćeno pristupano, javio je Frans pres.

- Nisu pronađeni dokazi ili nagoveštaji manipulacije registratorom. Podaci su uspešno preuzeti a registrator podataka o letu sadrži valjane podatke - saopštio je Holandski savet za bezbednost (Dutch Safety Board, OVV).

Podaci se analiziraju u štabu istražnog odeljenja za avio-nesreće u Farnborou, jugozapadno od Londona a dešifrovanje "crnih kutija" obavlja grupa međunarodnih eksperata iz osam zemalja.

Među žrtvama je bilo 193 holandska državljana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki CG

    24. jul 2014 | 19:28

    Kakva podvaljka rusija krivac 100%

  • Zainteresovan

    24. jul 2014 | 21:41

    Kao da se izmedju redova oseca tuga sto nije bilo manpulacije crnim kutijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA