Srpski alpinista povređen u Crnoj Gori!

Žarković se povredio tokom jednog uspona, a njegove kolege procenile su da je u pitanju teža povreda. U pomoć je pozvana i Gorska služba spasavanja Crne Gore

  • 2

Srpski alpinista Slobodan Žarković povredio se prilikom alpinističkog uspona na Žijevu, u blizini Bukumirskog jezera, u Crnoj Gori. U akciji njegovog spasavanja gorskoj službi iz Srbije pomogle su kolege iz Crne Gore.

Kako je saopštila GSS, od 18. do 22. jula na Žijevu je održan Tabor alpinista u organizaciji "Malog alpinističkog kluba" iz Podgorice i Komisije za alpinizam Planinarskog saveza Srbije na kome su učestvovali alpinisti iz Srbije i Crne Gore. Tokom jednog od uspona, Žarković se povredio nakon što je popustio klin.

Iskusan alpinista, instruktor alpinizma i bivši načelnik GSS, prilikom pada povredio je rame, lakat i deo kičme. Alpinisti i spasioci GSS Srbije, koji su se nalazili uz njega, procenili su da je, pošto je reč o težim povredama, neophodno organizovati brzu akciju spasavanja.

Odmah je kontaktirana GSS Crne Gore, a zahvaljujući njihovom brzom odzivu i dobroj koordinaciji sa Avio-helikopterskom jedinicom MUP, povređeni je uspešno evakuisan i transportovan do Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TrifkeBG

    24. jul 2014 | 23:37

    Svaka cast svim ucesnicima akcije spasavanja!

  • 123

    25. jul 2014 | 04:48

    E da mi je znati koji ga je đavo terao da se penje po brdima? Umesto da je otišao na more,kao većina normalnih ljudi,on se pentra kojekuda i gleda kako da se strmekne i polomi. Svašta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA