Radnica "Agroživa" preminula tokom protesta radnika!

Radnici M. M. je najpre, tokom protesta pozlilo, pa je oko podneva prevezena u zrenjaninsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminula

  • 5

Radnica "Agroživa" iz Žitišta, M. M. (55), kojoj je pozlilo tokom današnjeg protesta radnika te firme, preminula je od moždanog udara, saopštio je Granski sindikat Nezavisnost.

Radio-televizija Vojvodine (RTV) prenela je prethodno da su jutros oko 6.00 sati nezadovoljni radnici kompanije "Agroživ" blokirali kružni tok na ulasku u Žitište. Oni su u štrajku od 19. maja zahtevajući isplatu zaostalih zarada i socijalnog programa.

Prema saznanjima RTV-a , radnici M. M. je najpre, tokom protesta pozlilo, pa je oko podneva prevezena u zrenjaninsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminula zbog moždanog udara. M. M. je, kako je izvestila RTV, upravo ovih dana stekla uslov za penziju, a pored nje u "Agroživu" su zaposlene i njene dve ćerke.

- Odgovornost snosi Ministarstvo pravde i policija, jer nisu želeli da reaguju na apele zaposlenih koji su ih upozoravali da u "Agroživu" postoji osnovana sumnja o prisustvu privrednog kriminala, kao i da nije bilo transparentosti svih pravnih i imovinskih promena - navedeno je u saopštenju granskog sindikata Nezavisnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trainspotting

    25. jul 2014 | 20:04

    E vlastodrsci,kriminalci na celu preduzeca i narode Srbije koji cutis imamo sad na dusi ovu zenu. Pocivaj u miru,kad vec nisi u ovoj zemlji imala mira od svih silnih tajkunsko partijaskih kriminalaca. Vecnaja pamjat

  • Afera

    25. jul 2014 | 21:19

    Sve je počelo od 2008. kada je Agroživ otišao u stečaj zahvaljujući pojedinim vlastodršcima i tajkunima koji su smislili čitavu aferu. Pre toga Agroživ je imao 3000 radnika i plate su kasnile ne više od 2 meseca, ali je bilo bolje. Tada su radnici trebali te 2008. da se suprotstave i izađu na ulice, sada je već kasno. Nekome je bilo u interesu da uništi onakvu kompaniju bivšeg lidera na Balkanu, a možda i šire.

  • Minja Subota

    25. jul 2014 | 23:51

    Umrla zhena zato sto je SAMO zhelela da dobije svoje tesko zaradjene pare. Sta reci vishe, ko zheli stvarno da zhivi, neka smesta pobegne u neku drugu drzavu! U nemachkoj prosjak na dan isprosi vishe nego sto chovek kod nas zaradi za ceo mesec! A najache je od svega sto na kraju ne dobije pare i umre na kraju, kao ova nesrecna zhena... Neka joj je laka crna zemlja i neka pochiva u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA