Izrael odbacio predlog Hamasa za humanitarno primirje!

U intervjuu za CNN izraelski premijer Benjamin Netanijahu je optužio Hamas da nudi prekid vatre jednom rukom, a drugom nastavlja da ispaljuje rakete

  • 10

Izrael je danas po podne odbacio predlog Hamasa za humanitarni prekid vatre u sukobima u pojasu Gaze, rekli su visoki izraelski zvaničnici, na koje se poziva list "Haarec".

U intervjuu za CNN izraelski premijer Benjamin Netanijahu je optužio Hamas da nudi prekid vatre jednom rukom, a drugom nastavlja da ispaljuje rakete. Netanijahu je rekao da je militatni Hamas prekršio svoju sopstvenu ponudu za 24-časovo primirje u Gazi.

Na pitanje da li će Izrael prihvatiti ponudu za primirje, Netanijahu je odgovorio: "Hamas čak ne prihvata svoj sopstveni prekid vatre, on nastavlja vatru na nas dok razgovaramo".

On je dodao da će Izrael "preduzeti svaku akciju koja je potrebna da zaštiti svoj narod.". U intervjuu za CBS Netanijahu je rekao da Palestinci koriste svoje civile kao "ljudske štitove" protiv izraelske vojne kampanje u Gazi.

Francuska osuđuje nastavak sukoba između Izraelaca i Palestinaca i traži "hitan i pravi prekid vatre kao i početak pregovora", izjavio je danas u Parizu šef francuske diplomatije Loran Fabijus.

- Uprkos brojnim pozivima međunarodne zajednice, napadi su nastavljani u Gazi i Izraelu. Kakvi god da su razlozi, ništa ne može da opravda te krvave sukobe. Francuska osuđuje te napade i traži hitan i pravi prekid vatre kao i početak pregovora - rekao je Fabijus.

(Telegraf.rs /Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carapan

    27. jul 2014 | 15:50

    Nema prekida nema dogovora sa muslimanskim teroristima a i francuska netreba da brine tudju brigu

  • d@ni

    27. jul 2014 | 18:45

    Izraelci su montstrumi , nece da daju primirje ni za praznik bajram

  • Boba

    27. jul 2014 | 21:41

    Svaki put kad su muslimani krenuli na Izrael dobili su preko zuba, sad ne smeju ni popreko da pogledaju u pravcu Izraela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA