KO ĆE SPASITI SVET? Najveći specijalista za ebolu umro od ebole! (VIDEO)

Ovaj čuveni virusolog je do svoje smrti lečio više od 100 obolelih osoba u bolnici u Kenemi, koja se smatra jednim od najvećih svetskih centara za dijagnostikovanje ebole

  • 1

Doktor Šeik Umar Kan (39), specijalista za ebolu iz Sijera Leonea, preminuo je od ove bolesti, nakon što je stekao status nacionalnog heroja svojom borbom protiv ovog smrtonosnog virusa.

Kan je prošle nedelje pokazao prve simptome oboljenja, zbog čega je odmah hospitalizovan i zatvoren u karantin.

Ovaj čuveni virusolog je do svoje smrti lečio više od 100 obolelih osoba u bolnici u Kenemi, koja se smatra jednim od najvećih svetskih centara za dijagnostikovanje ebole.

- Ovo je veliki gubitak za našu zemlju, jer je on bio jedini specijalista za hemoragične groznice kog smo imali - izjavila je dr Brima Kargbo, koja je u javnost iznela vest o smrti dr Umar Kana.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, virus je do sada ubio više od 600 ljudi širom Gvineje, Liberije i Sijera Leonea. Ne postoji vakcina, terapija ili lek za ebolu, koja je dosad ubila oko 90 odsto inficiranih

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    30. jul 2014 | 13:04

    Bas je veliki strucnjak! Niti je izlijecio bolesne a ni sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA