DRAMATIČNO: Ove reke u Srbiji će se uskoro izliti! (FOTO)

Na Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji, gornjem toku Zapadne Morave i na Toplici vodostaji će biti u porastu do 3. avgusta s dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa

  • 2

Narednih nekoliko dana očekuju se obilne padavine u većini mesta i to od 20 do 40 l/m2, lokalno i oko 80 l/m2, uglavnom na jugu Banata, u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na rekama Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru i Crnici vodostaji će biti u većem porastu do 3. avgusta i kretaće se oko i nešto iznad granica za preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

Na Neri, Brzavi, banatskoj Moravici i Karašu vodostaji će biti u većem porastu do 3. avgusta sa mogućnošću dostizanja granica za preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

Na Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji, gornjem toku Zapadne Morave i na Toplici vodostaji će biti u porastu do 3. avgusta sa dostizanjem i prevazilaženjem uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa).

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Stanje na rekama u Srbiji možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    31. jul 2014 | 15:28

    neće nadležni su od poslednjih poplava vredno radili da do ovog ne dođe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA