Vanredna situacija u Požarevcu zbog nevremena! (VIDEO)

Vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Požarevca, Kostolca i sela Ćirikovac, Klenovnik, selo Stari Kostolac, Drmno, Kličevac i Rečica. Nevreme sa jakom kišom i elektroenergetskim pražnjenjem, koje je počelo 30. jula u 22.00 sata ne prestaje nad Kostolcem i okolinom već 10 sati

  • 1

Štab za vanredne situacije grada Požarevca, zbog izuzetno teških problema prouzrokovanih ogromnim količinama kiše, proglasio je danas vanrednu situaciju na delu teritorije grada.

Vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Požarevca, Kostolca i sela Ćirikovac, Klenovnik, selo Stari Kostolac, Drmno, Kličevac i Rečica, objavljeno je na sajtu grada.

Nevreme sa jakom kišom i elektroenergetskim pražnjenjem, koje je počelo 30. jula u 22 sata ne prestaje nad Kostolcem i okolinom već 10 sati.

Bujica vode, koja se sliva sa okolnih brda, ugrozila je rad i termoelektrane "Kostolac A", tako da je van pogona od jutros blok A2.

Voda posebno ugrožava kop "Drmno", na kome je od 23. jula, nakon nevremena, pod vodom zapadni deo ugljenog sistema.

Bezbednost ljudi je podignuta na najviši nivo i u svim ugroženim delovima kompanije zaposleni koji su uspeli da se probiju do radnog mesta rade na sanaciji i sprečavaju veće štete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA