Proglašeno opsadno stanje u Donjecku

Rukovodstvo Donjecke Narodne Republike procenilo je da bi ova odluka trebalo da podstakne jačanje borbene gotovosti vojske DNR

  • 6

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike DNR proglasile su danas opsadno stanje u Donjecku.

- Ministar odbrane DNR, Igor Strelkov, potpisao je naredbu o uvođenju opsadnog stanja u gradu i mobilisanju svih strateških važnih resursa za potrebe odbrane - navodi se u saopštenju pres služba DNR, koje je preneo Itar-Tas s.

Ta odluka bi, kako procenjuje rukovodstvo DNR, trebalo ubrzo da se pozitivno odrazi na "jačanje borbene gotovosti vojske DNR i čitave DNR".

Ruska agencija podseća da je 16. jula saopšteno da je u Donjecku uvedena vanredna situacija i policijski čas, koji važi od 23 sata uveče do šest sati ujutro po lokalnom vremenu.

Ruski mediji ocenjuju da bi naredba Strelkova mogla da predstavlja reagovanje na pokušaje ukrajinske vojske da opkole taj oblasni centar, nakon što je javljeno da je zauzeta Avdejevka koja se nalazi šest kilometara severno od Donjecka.

Donjeck je, kako prenose ruske i ukrajinske agencije, prošle noći bio pod artiljerijskom vatrom ukrajinske vojske.

Pres služba gradskih vlasti saopštila je da je noć 30. na 31. jul u Donjecku bila napeta i da žitelji tvrde da se pucalo iz teškog oruđa, u oblasti oko aerodroma i naselja Tekstilšik, kao i da je sinoć granatom uništena jedna privatna kuća.

Žitelji Kalinjinskog i Lenjinskog rejona, kako se navodi, čuli su paljbu iz automatskog oružja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    31. jul 2014 | 14:51

    "Jel Milane , oćel biti tog rata" Šta da se kaže teška vremena došla, da ne kažem poslednje. Pozdrav veliki za narod DNR i da su živi i zdravi i istraju protiv fašista i zapadnog terora. Živeli !

  • zoki

    31. jul 2014 | 14:58

    Rusi izbombardujte Ukraince pa da završimo sa EVROPOM.

  • Branislav

    31. jul 2014 | 16:26

    Svaki razuman covjek i bist ra uma vidi da se sprema rat nevidjenih razmjera bitka uskoro pocinje cinjenica je da su pozitivci rusi a negativci amerikanci i njihova mediska propaganda narod Lije bije sirije iraka vec pati zbog demokracije zapada posljednja vremena su pri kraju sotona ce uskoro izvrsiti sto smjera dragi boze sacuvaj dobre ljude dodji na zemlju i unisti zlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA