NEVREME NAPRAVILO HAOS: Pogledajte kako je poplavljena Loznica! (VIDEO)

Reka Štira, koja protiče kroz centar grada, potopila je sinoć Loznicu. Nadolazila je velikom brzinom i nanosila ogromne količine granja, trave i drugog otpada. Gradski štab za vanredne situacije Loznice doneo je naredbu o vanrednoj odbrani od poplava

  • 2

Juče je od 16 do 18 sati Loznicu zahvatilo nevreme i u tom periodu palo je oko 47 litara kiše po kvadratnom metruReka Štira, koja protiče kroz centar grada, nadolazila je velikom brzinom i nanosila ogromne količine granja, trave i drugog otpada.

Voda se izlila u Banjskom šoru, nedaleko od šetališta u Ulici Jovana Cvijića, gde su mnogi lokali pod vodom, a prodrla je i u krug Elektrodistribucije. Prema nezvaničnim informacijama, iako je postojala mogućnost da ceo grad ostane bez struje do toga nije došlo jer je sprečena dalja poplava.

U pojedinim delovima grada nije bilo električne energije od 19 do 21 čas, a mnogu Lozničani su ostali i bez telefonskih veza.

Trbušnička reka takođe je poplavila mnoga domaćinstva u tom prigradskom naselju, kao i na Gradilištu, gde je pod vodom i Služba medicine rada, koja u sredu neće raditi, a pacijenti će moći da se jave Službi opšte medicine u Domu zdravlja.

Sednica kriznog štaba počela je oko 21.30, a alarmantna situacija je i u Banji Koviljači gde su se izlili Gučevski i Simića potok.

Zbog izlivanja kišne kanalizacije centar Loznice takođe je bio pod vodom, a Trg Vuka Karadžića pretvorio se u jezero.

- Bio sam kod rodbine na Gradilištu i tamo je katastrofa. Voda je bila iznad pojasa. Nema struje, sve je u mraku - kaže Lozničanin Andrija Vilček.

(Telegraf.rs / Agencije / Video: Loznicainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • arkan

    6. avgust 2014 | 11:54

    U Gnjilanu svaki kruzni tok .. Dobro jedini kruzni tok uvek tako izgleda kad pada kise nije potrebno nevreme

  • 1-11

    6. avgust 2014 | 11:07

    Gde si Vilcek,ljubavi mladosti moje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA