U kojoj IKEI ćemo kupovati: U Zagrebu ili Budimpešti?

Udaljenost robnih kuća "Ikea" u Budimpešti i Zagrebu od Beograda približno je ista, ali u kojoj od njh će nam kupovina biti povoljnija?

  • 34

Kada već našu Ikeu moramo da čekamo do 2016. godine, imamo druge u komšiluku i to jednu u Budimpešti, a drugu u Zagrebu. Ipak, izgleda da će kupovina u mađarskom ogranku ove kompanije biti povoljnija.

- Kupci iz Srbije moći će u zagrebačkoj robnoj kući Ikea da ostvare povraćaj poreza (PDV) za iznose veće od 740 kuna (11.400 dinara) po jednom računu - rekla je za Politiku Jelena Granić, PR švedske robne kuće koja se idućeg četvrtka otvara nadomak Zagreba.

Zagrebačka Ikea biće nam najbliža od svih iz lanca ove švedske kompanije otvorenih u okruženju, a prema analizi cene će biti povoljnije nego u Austriji, ali nešto više nego u Mađarskoj.

Sa druge strane, u Budimpešti, gde najčešće kupuju "Ikeine" proizvode, uslov za povraćaj poreza je račun od najmanje 52.000 forinti (oko 18.400 dinara ili 158 evra).

Udaljenost robnih kuća "Ikea" u Budimpešti i Zagrebu od Beograda približno je ista - nešto manje od 400 kilometara, ali je putovanje do Zagreba skuplje zbog putarine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    18. avgust 2014 | 23:10

    Kуповаћемо у Икеи кад дође у Србију

  • Drakce

    19. avgust 2014 | 00:26

    Pa nama iz Vranja je valjda bliza u Solun ili u Sofiju mozda?

  • Vojin

    18. avgust 2014 | 23:56

    U Sofiji (Bugarska), nama iz Niša bliža!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA