EKSTREMISTI ZAPRETILI: Ameriko, plivaćeš u sopstvenoj krvi! (VIDEO)

Od sledećeg koraka Baraka Obame zavise životi mnogih, kako je poručila teroristička grupa koja preti odmazdom zbog američkog bombardovanja Iraka

  • 21

Islamska država Iraka i Levanta zapretila je da će napadati sve američke ciljeve na bilo kom mestu, kako bi se osvetila za američki vazdušni udar na njih u Iraku.

Grupa ekstremista poslala je video sa porukom Sjedinjenim Američkim Državama koja glasi "plivaćete u krvi".

Poruka je praćena i snimkom na kome je prikazan američki novinar kome su odrubili glavu. Zapretili su da će isto tako proći i njegov kolega koji je u zarobljeništvu, ako im se ne svidi sledeći potez predsednika SAD , Baraka Obame.

Američke vojne letelice jesu učestvovale u napadima na Islamsku državu, odnosno na njihov položaj u blizini brane Mosul u Iraku, kako je saopštio Pentagon.

Zahvaljujući kontroli nad branom, ekstemisti imaju moć u rukama i sve što bi to moglo da ugrozi tretira se kao direktna pretnja, zbog koje bi Islamska država lako mogla da uništi na hiljade života.

Pentagon je takođe saopštio da su američki avioni izveli 35 vazdušnih napada u Iraku, u protekla tri dana, uništivši više od 90 ciljeva. Postavlja se pitanje da li će se teroristi zadržati na pretnji ili su američki napadi kap koja je prelila čašu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA