Hamas streljao 11 doušnika Izraela!

Pogubljenja su izvršena dan pošto su tri komandanta oružanog krila Hamasa poginula u izraleskom napadu na jednu zgradu u Rafi, u južnom delu pojasa Gaze. Smatra se da je Izrael znao gde su da bi mogao da ih likvidira gađanjem iz vazduha

  • 10

Pripadnici palestinskog borbenog pokreta Hamas pogubili 11 optuženih da su sarađivali sa Izraelom u pojasu Gaze, objavljeno na vebsajtu Al Rai koji drži Hamas.

Pogubljenja su izvršena dan pošto su tri komandanta oružanog krila Hamasa poginula u izraleskom napadu na jednu zgradu u Rafi, u južnom delu pojasa Gaze. Smatra se da je Izrael znao gde su da bi mogao da ih likvidira gađanjem iz vazduha.

Na veb sajtu se navodi da je 11 osumnjičenih doušnika pogubljeno streljanjem i upozorava da to uskoro sledi i drugima. Nagoveštavajući vezu pogubljenja navodnih doušnika i izraelskog napada na vodje Hamasa, na vebsajtu se navodi: "trenutne okolnosti primorale su nas da donesemo tu odluku".

Jedan neimenovani bezbednosni zvaničnik u Gazi gde je na vlasti Hamas, rekao je da su osumnjičeni doušnici smaknuti u sedištu policije u Gazi, a da su prethodno sudski osudjeni na smrtnu kaznu.

Al Rai medjutim navodi da su ubijeni posle obavljenje "pravne procedure" što ukazuje da je bilo organizovano neko preko suđenje.

Ovo je treći put od početka rat u Gazi pre šest nedelja da je Hamas objavio pogubljenja navodnih saradnika Izraela. Juče je saopštio da je sedam ljudi uhapšeno, da je troje smaknuto jer su saradjivali s Izraelom.

Kako navodi agencija AP u odredjivanju lokacije gde se nalaze komandanti Hamasa, Izrael se verovatno u odredjenoj meri oslonio na doušnike.

Izrael ima mrežu doušsnika u Gazi iako se povukao iz te palestinske oblasti 2005, navodi AP i dodaje se Izrael često koristi ucenom ili obećava izlazne dozvole da ih privoli na saradnju.

Borbe u Gazi Izraela i Hamasa nastavljaju se danas, treći dan od propasti pregovora uz posredovanje Egipta o trajnijem prekidu vatre.

Od 8. jula, kada je počela ofanziva Izraela protiv Hamasa u Gazi, poginulo je 2.086 Palestinaca, civila, i 67 Izraelaca, od kojih su 64 bili vojnici.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    22. avgust 2014 | 15:27

    Ako je Islam religija mira, zasto onda ovi islamski ekstremisti nisu ekstremno miroljubivi...

  • dosla je istina nestalo je lazi

    22. avgust 2014 | 18:31

    Ko god napadne islam i Muslimane dobit ce zestoki odgovor..pa makar se branili i kamenjem...

  • Malis

    23. avgust 2014 | 01:53

    Sto ulazis u frku kad si slabiji????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA