ISLAMSKA DRŽAVA LUDAKA: Spremaju novi 11. septembar, žele da dignu u vazduh američki grad! (FOTO)

Jedan američki senator je izneo tvrdnje da su pripadnici islamističke grupe "potpuni ludaci", a pritom je iskritikovao predsednika Baraka Obamu rekavši da nije dorastao zadatku

Američki senator i član moćnog Odbora za oružane snage, Džim Inhofe tvrdi da džihadisti iz grupe Islamska država Iraka i Levanta, poznate i po nazivima ISIS i ISIL, kuju plan za napad na jedan veliki američki grad.

- To su potpuni ludaci i ubrzano razvijaju način kako da dignu u vazduh američki grad, ali ljudi u to jednostavno ne žele da veruju - rekao je republikanac Inhofe u intervjuu za televizijsku stanicu.

Pritom nije iznosio detalje o svojoj tvrdnji, ali činjenica je da članovi spomenutog senatskog odbora imaju pristup brojnim klasifikovanim izveštajima američke obaveštajne zajednice.

Inhofe je optužio predsednika SAD-a Baraka Obamu da nije dorastao zadatku i smatra da vazdušni napadi koje je odobrio na području Iraka neće zadati dovoljno snažan udarac ISIL-u.

- Predsednikovi ograničeni vazdušni napadi nisu zaustavili, nego su samo privremeno preusmerili ISIL. Bez stalnog pritiska, oni će se pregrupisati i nastaviti s terorom. Mi kao nacija nalazimo se u dosad najopasnijoj situaciji - upozorio je senator i tako se pridružio sve glasnijoj ekipi koja od Obame zahteva znatno jači vojni udar na džihadiste.

U Beloj kući, premda priznaju da problem ISIL-a nije moguće rešiti za nekoliko nedelja, insistiraju da nemaju nameru da pošalju kopnenu vojsku u Irak, ali ne otklanjaju mogućnost širenja vazdušnih napada na Siriju, u kojoj ISIL ima glavni grad svog nedavno proglašenog kalifata.

Na nedavnoj konferenciji za novinare u Pentagonu, američki ministar obrane Čak Hejgel i šef udruženog štab general Martin Dempsi jasno su rekli da bez udara na sirijsko sedište džihadista tu grupu nije moguće pobediti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    24. avgust 2014 | 01:51

    Ja sam ateista ali svakako imam duboko postovanje za Hriscane kada je rec o poredjenju Hriscana sa Islamistima...nema tu nikakve komparacije, Hriscani ne brbljaju stalno o nekom dzihadu, stvaranju kalifata, ne seku glave, ruke, noge u ime nekih nepostojecih zlocina, ne tretiraju zene kao gradjane drugog reda, ne salju pretnje smrcu onima koji pomenu ime njihovog proroka, ne ubijaju crtace stripova koji nacrtaju njihovog proroka, ne podmecu bombe po skolama, metroima, aerodromima itd...ne prave proteste na kojima nose krvozedne natpise opet zbog toga sto se neko ne slaze sa njihovom religijom, ne zive u prokletom srednjem veku gde se sve resava uz pomoc maca, ne traze nametanje biblijskih zakona u sekularnim drzavama u kojima zive kao sto ovi to rade sa serijatskim zakonom, ne pizde i ne prete oko svake gluposti koja im se ne svidja...licno nisam ljubitelj nijedne religije ali porediti Hriscanstvo sa Islamom je apsurdno, cak i najekstremniji Hriscani su mala deca za ove ludake...ne svidja vam se zapadni sistem, nacin zivota, kultura i ostalo, vratite se onda u rupe iz kojih ste dosli, dodju iz neke pustinje u Evropu i onda traze da se neki njihovi primitivizmi postuju i interpretiraju u zakone, ne svidja vam se Evropa-srecan put.

  • Zakon

    23. avgust 2014 | 19:59

    Kako spremaju opet 11.sept. pa zar nine malo dokaza da su to Ameri sami uradili

  • uf

    23. avgust 2014 | 20:48

    Joj ovaj Obama je hipik, previse je blag! Treba neko kao Dz. Bus stariji, udri bez milosti da se smire divljaci i da se zna ko je tata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA