Ukrajinske snage sukobile se sa konvojem iz Rusije

- Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast blizu ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja - izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP. On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.

  • 12

Ukrajinske vlasti su saopštile da je danas došlo do sukoba između graničara i konvoja od nekoliko desetina oklopnih vozila i tenkova koji je ušao na ukrajinsku teritoriju iz Rusije kod Azovskog mora.

- Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast blizu ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja - izjavio je portparol snaga bezbednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.

U međuvremenu, ukrajinska vojska nastavila je granatiranje Donjecka na istoku Ukrajine, a glavni udar bio je na predgrađa. Lokalna milicija ubila je dve od tri žene snajperiste, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Proruske snage ubile žene snajperiste na krovu tržnog centra u Donjecku, a treća žena snajperista uspela je da pobegne. Lokalna gradska milicija zarobila grupu koja je instalirala lokatore za radio vezu po gradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokiša

    25. avgust 2014 | 12:44

    Rusija se širi!

  • Rodoljub

    25. avgust 2014 | 15:39

    Slatko se smejem ovoj sprdnji. Zamislite granicare koji se bore protiv konvoja tenkova. Ovakve gluposti ni dete od 6 godina ne bi progutalo.

  • Bole

    25. avgust 2014 | 13:13

    Pa gde je sada taj NATO zar nisu obećali da će da ih brani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA