Novakova fondacija sa 136.000 dolara renovirala i opremila vrtiće! (FOTO)

U Petrovcu na Mlavi je otvoren vrtić "Galeb" u okviru programa saniranja i renoviranja predškolskih objekata

  • 10

U Petrovcu na Mlavi je svečano otvoren vrtić "Galeb", koji je Fondacija Novak Ðoković sanirala i opremila u okviru programa obnove predškolskih objekata u poplavljenim područjima.

 

Kako se navodi u saopštenju, sanacija je trajala dva meseca, a ukupna vrednost donacije, koju je u potpunosti obezbedila Fondacija, iznosi 136.000 dolara.

 

Reč je o prvom objektu koji je kompletno završen u okviru projekta Fondacije za pomoć poplavljenim predškolskim ustanovama.

 

 

Osim građevinskih radova, izvršena je i sanacija mokrih čvorova ispred dečijih učionica, zamenjena je instalacija i postavljena nova sanitarna oprema.

 

Stare plafonjere su zamenjene novom led rasvetom, a kako bi bezbednost mališana bila na visokom nivou, svi radijatori su obloženi maskama, dok su stare trakaste zavese zamenjene venecijanerima, a prilaz vrtiću popločan granitnom keramikom.

 

Fasada vrtića je oprana, a na isturenim mestima, gde je bilo potrebe i okrečena.

 

 

Prodžekt menadžer Fondacije Gorana Džudža Jakovljević istakla je da je tim te organizacije ponosan što je adaptacija završena u predviđenom roku.

 

"Predškolska ustanova ''Galeb'' je prvi objekat za koji je Fondacija donela odluku da pomogne građevinske radove i kupovinu opreme, koja je uništena u poplavama. Ovo je, takođe, i prvi objekat koji je kompletno rekonstruisan", rekla je ona.

 

Džudža Jakovljević je dodala da je za vrtić obezbeđen nov nameštaj i didaktički materijal, a toj ustanovi deca će imati ormariće za krevete, stolove, stolice, police i mnogobrojne igračke.

 

 

Da bi prostor u kom borave bio što raznovrsniji, omogućeno je da svaka učionica dobije određeni broj lejzi begova.

 

"Sanirano je 800 kvadratnih metara i iskreno se nadam da će 370 mališana i zaposleni uživati u svakom trenutku koji ovde provedu", rekla je Džudža Jakovljević. Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević je, zahvaljujući se na donaciji, ocenio da je to pravi primer solidarnosti i širokogrudosti, ali i skromnosti.

 

"Želimo da izrazimo divljenje i ponos, zbog svega što su Novak Ðoković i Fondacija učinili za našu državu i za ono što i dalje čine za sve građane. Posebno se zahvaljujemo u ime naših najmlađih, koji će ponovo boraviti u svojoj ''drugoj'' kući", rekao je Dragojević.

 

Direktorka PU "Galeb" Tatjana Gligorovski navela je da je vrtić u majskim poplavama pretrpeo ogromnu materijalnu štetu, a danas, nakon dva meseca, objekat je potpuno obnovljen i opremljen nameštajem, didaktičkim sredstvima i igračkama.

 

 

U saopštenju se zahvaljuje firmi "JRJ" koja je omogućila da police u dečjim učionicama budu ispunjene knjigama i bojankama.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA