A GDE JE SRBIJA: Ovo su najbednije zemlje na svetu!

Prema nedavnoj studiji Kejto instituta Venecuela, Argentnina, Jamajka, Španija, Brazil i Grčka i pored lepih plaža, kulture i raznih atrakcija, važe za zemlje u kojima se teško živi

  • 67

Prema nedavnoj studiji Kejto instituta Venecuela, Argentnina, Jamajka, Španija, Brazil i Grčka i pored lepih plaža, kulture i raznih atrakcija, spadaju u najbednije zemlje na svetu!

Profesor Stiv Hanke sa Džons Hopkins uviverziteta računao je po zemljama takozvani "indeks bede" koji se u stvari dobija kao mešavina procene nezaposlenosti, stope inflacije i njen procenat promene u BDP-u po glavi stanovnika.

Venecuela, na primer, našla se na samom vrhu, odnosno dnu i zauzela prvo mesto sa "indeksom bede" od 79,7 zbog velike inflacije. Iran je na drugom mestu sa indeksom od 61,6 takođe zbog izuzetno visoke inflacije.

Srbija se, očekivano ili ne, našla na trećem mestu ove liste, zbog visoke stope nezaposlenosti, a slede je Aregntina, Jamajka, Egipat i Španija.

Od zemalja iz našeg neposrednog okruženja, Makedonija se našla na 11. mestu sa indeksom od 35,7 zbog visoke nezaposlenosti, a Hrvatska na 15. mestu iz istog razloga.

Najmanje sumoran zemlja je Japan iako joj je nezaposlenost najveći problem. Amerika se pozicionirala na 71 mestu

(Telegraf.rs / Izvor: Trilllist.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanislav

    26. avgust 2014 | 10:39

    Ne brinite, sve će to premijer Vučić da reši. Uskoro ćemo zahvaljujući njegovom radu biti na prvom mestu, ne priliči nam da budemo tek treći u bilo čemu. I da dodam, EU nema alternativu. P.S. nisam žuti!

  • Dag

    26. avgust 2014 | 10:47

    Nikad - prvi! ...

  • R

    26. avgust 2014 | 10:40

    Realno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA