KOSTIĆ: Prihvatiću Vučićevu ponudu da vodim jednog gubitaša!

- Spreman sam da pomognem u restrukturiranju nekog javnog preduzeća savetodavno. Mogu da pomognem u izradi strategije, izboru menadžmenta - poručio je prvi čovek MK Grupe

  • 15

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je potvrdio da će prihvatiti poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića da pomogne u restrukturiranju nekog javnog preduzeća- gubitaša.

Kostić je u intervjuu za novi broj NIN-a kazao da stoji premijeru na raspolaganju, ali ne kao direktor bilo kog javnog preduzeća već kao član njihovog upravnog ili nadzornog odbora.

- Ja lično ne mogu da budem direktor javnog preduzeća. Čak se ni u MK grupi 20 godina ne bavim operativno biznisom, već gradim viziju kompanije. U tom smislu, spreman sam da pomognem u restrukturiranju nekog javnog preduzeća savetodavno. Mogu da pomognem u izradi strategije, izboru menadžmenta - rekao je Kostić.

On je dodao da sa Vučićem još nije razgovarao o konkretnom angažmanu i da, iako nije želeo da precizira u kom preduzeću bi se angažovao, očekuje da to bude jedno od preduzeća sa više od 5.000 zaposlenih i prihodom od više stotina miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    27. avgust 2014 | 13:29

    Ovo je bruka sta se radi! Postavljam javno pitanje svim relevatnim ciniocima drzavne strukture.Ko ce da odgovara pred zakonom u slucaju promasaja upravnog odbora na cijem celu su Beko I Kostic?Ovo mi sve lici da se pokusava izmanipulisati narod.U slucaju bilo kakvog previranja i nemilih dogadjaja odgovornost se prebacuje na kolektivnu I niko pojedinacno nece biti odgovoran pred zakonom.I u slucaju procesuiranja pojedinca uvek ima se odstupnica u odgovornosti Upravnog odbora koja ce sigurno da se donese jednoglasno.Na kraju sta se desi , niko nije kriv.Strasno!

  • Blic

    27. avgust 2014 | 14:21

    Daj i meni jedno jel mislite da obicni gradjani neznaju da vode posao

  • Dakkio

    27. avgust 2014 | 16:27

    I jos nesto...postaviti uslov da ljudi nakon zavrsenog fakulteta moraju imati 5 god rada u privatnom sektoru pa tek onda mogu u drzavnu sluzbu. Taj potez bi spasao srpsku prosvetu,zdravstvo i ekonomiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA