UKRAJINSKI SEPARATISTI: Rusi su sa nama, ne žale živote, kao i kad su ratovali za Srbiju (FOTO)

- Rusi imaju tako snažan doživljaj tuđe nesreće gde god da se to dešava. Zato su ruski dobrovoljci uvek prvi pristizali u pomoć i nisu žalili svoj život za slobodu drugih naroda. Tako je bilo u Srbiji, to se dešava i danas ovde. Mi smo ista krv - rekao je Aleksandar Zaharčenko, vođa snaga samoproglašene DNR

  • 75

Glavnokomandujući snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko priznao je da se u redovima tih snaga bore i ruski dobrovoljci. On je naveo da se među njima nalaze bivši i sadašnji vojni kadrovi, i procenio da ih je ukupno bilo između tri i četiri hiljade.

Kako prenose lokalni mediji, Zaharčenko je rekao da se često postavlja pitanje kako se dogodilo da se armija DNR iz raznorodnih polupartizanskih odreda transformiše u moćnu vojsku koja se ne samo suprotstavlja, već i pobeđuje ukrajinsku armiju na bojnom polju.

- U Kijevu i na Zapadu ponavljaju tezu o ruskoj invaziji kako bi objasnili masovne poraze ukrajinske vojske. Mi nikada ni od koga nismo krili da je među naoružanim snagama mnogo Rusa bez čije pomoći bi nam bilo daleko složenije da se borimo. Mislim da ih je tokom celog ratnog perioda bilo oko tri do četiri hiljade. Neki su već otišli, a mnogi su još ovde - rekao je Zaharčenko.

On je dodao da nije tajna da je među dobrovoljcima iz Rusije mnogo bivših vojnih kadrova, koji su odlučili da stanu u zaštitu DNR od, kako se izrazio "ukrajinskih nacista".

- I ne samo to, nama dolazi mnogo vojnika iz Rusije koji više vole da svoje odsustvo provedu u istom stroju sa svojom braćom koja se bore za slobodu Donbasa nego na morskim plažama - rekao je Zaharčenko.

Zaharčenko je ocenio da samo Rusi imaju tako snažan doživljaj tuđe nesreće i nepravde, na bilo kojoj tački na svetu da se to dešava.

- Zbog toga su ruski dobrovoljci uvek prvi pristizali u pomoć i nisu žalili svoj život za slobodu i nezavisnost drugih naroda. Tako je bilo u Španiji, tako je bilo u Srbiji, to se dešava i danas ovde, na našoj zemlji i tim pre, mi smo ista krv - rekao je on.

S druge strane, NATO veruje da više od 1.000 ruskih vojnika deluje u Ukrajini, rekao je neimenovani oficir Severnoatlantske vojne alijanse.

- Procenjujemo da više od 1.000 ruskih vojnika sada deluje u Ukrajini. Oni podržavaju separatiste i bore se zajedno sa njima - rekao je oficir iz štaba NATO-a u belgijskom Monsu.

Kijev je optužio Rusiju da dovodi vojne trupe u jugoistočnu Ukrajinu kao podršku separatističkim pobunjenicima.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    28. avgust 2014 | 17:20

    Kad su Rusi ratovali za Srbiju? Jel ovaj prica o Drugom svetskom ratu?

  • mare

    28. avgust 2014 | 16:43

    ratovali za srbiju...aaahahahahahahahahaha

  • Malis

    28. avgust 2014 | 23:59

    Carigrad,15 vek,poslednji Vizantiski car Dragos/inace po majci Srbskog porekla,ceka ruse da posalju vojsku I obecanu pomoc za odbranu srca Pravoslavlja....ostalo znate,danas se taj grad zove Instabul.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA