POKLON OD PUTINA: Srpski avioni će ponovo krstariti nebom

- Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd - rekao je Vučić, nakon obilaska baze Merdare

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sva tri aviona “mig 29” kao i “migovi 21” od sutra biti kompletno na raspolaganju, nakon što su za njih stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske Federacije.

- Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd - rekao je Vučić, nakon obilaska baze Merdare.

Kako je objasnio, sada je potrebno 36 sati da se sve pripremi i ti avioni će već sutra u ovo vreme biti na raspolaganju.

- Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na poklonu - rekao je Vučić i dodao da će sada, zahvaljujući ruskoj donaciji, a kad je reč o “policijskom patroliranju”, Srbija prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    31. avgust 2014 | 13:54

    Bolje da nam nije nista "poklanjao", takva donacija moze skupo da kosta Srbiju.

  • Expres

    31. avgust 2014 | 14:30

    Tesko onom koga rus brani, i koga rus hrani. Decenijama u nazad ide ta prica. Nazalost ocigledno je da smo mi u srce evrope a nazalost smo odbrambeni stit rusije. Mi smo mala rusija , a nas narod se dici time , a treba da se stidi

  • toplistanadrealista

    31. avgust 2014 | 14:33

    Na zalost ni ovakve stvari ne sprecavaju pojedine klosare da pljuju po gospodinu Putinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA