PLANIRALI NOVE NAPADE: Uhapšeno 88 pripadnika Al Kaide!

Saudijski ministar unutrašnjih poslova Mansur al-Turki je izjavio da su neki od uhapšenih prethodno služili zatvorske kazne za slična dela

  • 0

Vlasti Saudijske Arabije su danas objavile hapšenje 88 ljudi pod sumnjom da su pripadali ćeliji terorističke organizacije Al Kaida, koja je planirala napade u toj zemlji i van nje.

Vlast u Rijadu je zbog napredovanja ekstremističke grupe Islamska država u Iraku i Siriji pooštrila delovanje protiv simpatizera te organizacije, koji bi mogli da ugroze stabilnost Saudijske Arabije, prenela je agencija AP.

Saudijski ministar unutrašnjih poslova Mansur al Turki je izjavio da su neki od uhapšenih prethodno služili zatvorske kazne za slična dela.

On je dodao da su saudijske bezbednosne službe mesecima pratile tu grupu militanata i da su tako otkrili njihove planove. Među 88 uhapšenih ima i troje Jemenaca, dok su ostali Saudijci, rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA