BRAVO! Razredna donirala kožu povređenoj učenici!

Razredna trećeg razreda gimnazije u Vladičiom Hanu, Suzana Stanković, donirala je kožu svojoj učenici, Milici (17), koja je još u februaru teško povređena u saobraćajnoj nesreći

  • 7

Učenica trećeg razreda gimnazije u Vladičinom Hanu Milica Stanković (17) i njena razredna Suzana Stanković (44) uspešno se oporavljaju na Odeljenju plastične hirurgije pri VMA posle trasplantacije kože koju je učenici donirala upravo profesorka.

Milica je teško povređena u saobraćajnoj nezgodi 24. februara, pišu Novosti. Imala je otvorene prelome potkolenice, ruku, ključne kosti... Posle zbrinjavanja u niškom Kliničkom centru, lečenje je nastavljeno na VMA. Zbog velikog oštećenja morala je da se uradi transplantacija kože, i najpre je donor bio otac, ali to nije bilo dovoljno. Ipak, za donora se prijavila i Miličina razredna, majka troje dece.

- Njena majka Dragana mi se požalila kao razrednom starešini da imaju probleme sa transplantacijom kože, jer ne mogu da nađu odgovarajućeg donora. Nije ni sanjala da ću se ja javiti kao donor. Uradila sam to bez sekunde dvoumljenja i razmišljanja. Imala sam u vidu da se bliži 1. septembar i da će moja deca krenuti u novu školsku godinu bez majke, ali je ljudski život ipak najvažniji. Kao majka i pedagog nisam mogla da donesem bolju odluku - priča profesorka koja je do sada i 30 puta dala krv.

Milica još ima jake bolove i posebno su problematična previjanja, a lekari kažu da će oporavak biti dug i zahtevan.

- Nemam reči da opišem moju profesorku. Ona bi to uradila za svakog učenika, svako dete, jer je takav čovek. Pre mene će otići svojoj kući i već znam da će mi puno nedostajati, jer sam sa njom podelila najteže trenutke života - kaže Milica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA