Ponovo štrajk BG advokata od 10. septembra!

Advokati su u glavnom gradu štrajkovali 15 dana početkom leta zbog povećanja poreskih obaveza, do 2. jula, kada su se ministar pravde i bivši ministar finansija Nikola Selaković i Lazar Krstić dogovorili sa predstavnicima AKB da se prekine štrajk

  • 14

Beogradski advokati ponovo će od 10. septembra obustaviti rad ako do tada ne dobiju odgovor države povodom povećanih poreskih opterećenja.

Razlog za obustavu rada je i monopol javnih beležnika u zaključenju ugovora o prometu nepokretnosti, rekao je predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Slobodan Šoškić.

Advokati su u glavnom gradu štrajkovali 15 dana početkom leta zbog povećanja poreskih obaveza, do 2. jula, kada su se ministar pravde i bivši ministar finansija Nikola Selaković i Lazar Krstić dogovorili sa predstavnicima AKB da se prekine štrajk kao i da se oformi komisija koja će do septembra definisati rešenja za izlazak iz te situacije.

Međutim, ubrzo po tom dogovoru Krstić je podneo ostavku, a ljudi koji su bili zaduženi za rešavanje problema otišli su sa njim, tako da problemi advokata nisu rešeni. Zbog svega toga AKB je zakazala konferenciju za novinare za ponedeljak u svojim prostorijama.

Šoškić je rekao da advokati imaju razumevanja za promene u Ministarstvu finansija, ali da od države još nisu dobili nikakav odgovor povodom njihovog zahteva - ni pozitivan, ni negativan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. septembar 2014 | 19:57

    Sta je sada.... sve manje lopova pa strajkujete... a da vi ste lopovi, a vise nema mnogo da se krade pa ajmo u strajk....

  • Sasa M.

    5. septembar 2014 | 20:14

    Uvedite fiskalne kase pa placajte po ucinku za ono sto zaradite po advokatskoj tarifi, ionako velika vecina Vas radi na procenat na koji ne placa porez.

  • Ex sns

    5. septembar 2014 | 21:31

    Uzgred,ocekujem desetak isfrustiranih,bolesnih mrzitelja da napise ponesto o neplacanju poreza,o advokatima koji brane kriminalce,o najzasticenoj vrsti na svetu...o ljudima kojima bi ti bolesnici sto vise na sajtu uveli nekakve kase,a ja bih im toplo preporucio,da uzmu svoj lekić i da se opuste maximalno,jer su tako sitni i bolesni da ce ih to samo ranije oterati u grob.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA