IZRUČEN: Marko Milićev u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je sleteo avon u kome se nalazio Milićev, on je policijskim kolima napustio aerodromsku zgradu

  • 30

Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini i za kojim je policija tragala zbog ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu, izručen je večeras Srbiji i stigao je na beogradski aerodrom.

Nakon što je sleteo avon u kome se nalazio Milićev, on je policijskim kolima napustio aerodromsku zgradu.

On je odmah sproveden u Centralni zatvor pošto je utvrđivanje identiteta odrađeno odmah na aerodromu Nikola Tesla. Milićev će verovatno sutra biti saslušan. Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni o tome gde i zašto se skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Milićev je oko 23 časa smešten je u beogradski Centralni zatvor. Njemu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica, jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

Milićev je osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića. On se tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Za sutra je u istrazi planirano saslušanje osumnjičene Bojana Petrović, koja se do sada branila ćutanjem, ali je preko advokata iz pritvora zatražila ipak da izjavu Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi tu istragu.

U pritvoru su, osim Petrovićeve, Milićev kum Bratislav Vesović, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Oni se terete za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. Zakon predviđa da onaj ko pomaže da ne bude otkriven učinilac krivičnog dela za koje je predvidena kazna teža od pet godina zatvora, može dobiti do pet godina zatvora.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    8. septembar 2014 | 00:22

    Svaki dan se pojavi neka nova osoba koja je bila i tom knatrimenu, mislim da ih ima vec 7-8! Zena i ja imamo cetvoro dece, moramo uzeti taj kantrimen, pa on je kao autobus, staje gomila ljudi

  • Nije samo ON kriv

    8. septembar 2014 | 01:44

    Da li neko pouzdano zna da je on zaista krivac ili zrtveno jagnje zahvaljujuce medijama???Ja mu licno ne oprastam i zameravam mu sto nije istog trenutka stao i pruzio mu prvu pomoc ili ga licno smesta odvezao u urgentni jer to je duznost svakog vozaca pruziti prvu pomoc povredjenom licu.Zna li neko da li je pokojni Luka imao reflektirajuci prsluk kao i svi ostali koji su kobne vecere gurala auto da li su mozda telima pri guranju auta zaklonili zadnja poziciona svetla tako da okrivljeni nije ni imao sansu da uoci auto ili ljude jer sve to sto se odigralo i desilo Marku Milicevu moze isto i svima nama koji vozimo pa da dodjemoi mi na naslovnu stranu a krivica nije samo nasa! .Ovde na zapadu niko ne bi ni pomisljao da gura auto vec bi obukao prsluk oznacio auto i sklonio se na stranu dok nedodje pomoc.Razumem da klinci nemaju kintu da plate slepanje ali prijatelja koji bi dosao da ih odslepa ili im dones kanister goriva sigurno su imali.Ovako su izazvali nesrecu gurajuci auto mozda nepropisno a ovaj begunac koji bez grize savesti se nije zaustavio ili sam predao ce zbog toga da naj....i ako po mo misljenju nije samo on kriv!!Po meni uprskao je sto se nije zaustavio pri tom sutradan zapalio da izbegne pravdu koja bi bila mnogo blaza da je propisno postupio vec kad se nesreca desila!!

  • Marko

    7. septembar 2014 | 23:58

    Čemu služi PTJ tu pa nije on terorista ili šef ozloglašene mafije. Još sve sa fantomka smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA