TUGA: Najveći pas na svetu uginuo (FOTO) (VIDEO)

Pored toga što je bio fascinantan po izgledu i dobroćudan, bio je i terapeutski pas koji je posećivao škole i bolnice. U Mičigenu gde je živeo, bio je poput javne ličnosti jer su ga svi znali i voleli

  • 16

Najveći pas na svetu Zevs iz Mičigena, danska doga čija je visina dostigla skoro 112 centimetara, uginuo je samo dve nedelje pre svog šestog rođendana.

On je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši živi pas na svetu. Zevs je bio visok 1,12 metara, a kada bi se podigao na zadnje šape njegova visina bi dosegla 2,25 metara.

Bio je težak 74 kilograma, a za samo dve nedelje bi pojeo punu vreću hrane za pse od 13 kilograma.

Kevin Dorlag, Zevson vlasnik, istakao je da će ljubimac nedostajati celoj porodici, ali i gradu Kalamazua u kom je živeo i bio poput javne ličnosti.

Naime, Zevs je radio i kao terapeutski pas koji je posećivao škole i bolnice u čitavom gradu, zbog čega će njegovom vlasniku dodatno faliti osmesi na licima ljudi kojima je njegov uginuli ljubimac pomagao i ulepšavao dan.

- To su neke stvari koje nikada neću zaboraviti. Definitivno je bio sjajan pas - rekao je Dorlag.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA