Advokati iz cele Srbije štrajkuju od srede!

Advokati neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca

  • 50

Skupština Advokatske komore Srbije odlučila je danas da se od srede, 17. septembra svi advokati u Srbiji pridruže obustavi rada, koju su u sredu započeli beogradski advokati, zbog nezadovoljstva povećanjem paušalnih poreskih obaveza i položajem advokature, tvrdeći da im je ugrožen ustavni i zakonski položaj.

Beogradski advokati nastavljaju obustavu rada, a ostali iz Srbije će početi u sredu kako bi do tada obavestitli sudove o svojoj odluci, rekao je Tanjugu predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić i najavio da će obustava rada trajati dok se ne usvoje zahtevi advokature.

To znači da advokati neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca, niti će obavljati druge pravne poslove, sem onih koji su vezani za rokove kao što je pisanje žalbi, ili vanrednih pravnih lekova.

Na današnjoj skupštini Advokata je odlučeno i da se svi advokati povuku iz svih radnih grupa ministarstava u Vladi Srbije, kao i radnih tela za stručnu pomoć u pristupnim pregovorima za pridruženje Evropskoj uniji u poglavljima 23 i 24, kao i da se povuku iz članstva u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca.

Naime, advokati koji paušalno plaćaju porez nezadovoljni su višestrukim povećanjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage poreska rešenja kojima su im nameti ove godine, kako tvrde, povećani za 40 odsto, a u nekim slučajevima i od 100 do 300 odsto. Advokati traže da porez plaćaju po rešenjima za 2013. godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    13. septembar 2014 | 20:49

    NEKI ADVOKATI IMAJU PUNO CRNIH PARA OD SVOJIH KLIJENATA, I TU NEMA TARIFE, DALJE TU JE VELIKA IMOVINA ADVOKATA NA KOJU NIKAD NIJE POREZ PLACEN, RADE U KEŠU A NE PREKO RAČUNA TAKO DA IZGLEDAJU KAO SIROTANI. ALAVOST ZA PARAMA JE USPELA DA DEROGIRA ČASNU ADVOKATSKU DELATNOST.

  • Mi-6

    13. septembar 2014 | 22:31

    Koje su lopine ovi advokati,moral im je duplo 0 .Samo im je bitan novac i nikad im nije dosta para!!!

  • Zoran

    13. septembar 2014 | 21:56

    Koje su to lopine. Svi moramo da placamo porez. I ja hocu da pausalno placam neku sicu. Neka objave koliko placaju porez i neka im se uvede obaveza prijave imovine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA