Spaseni srpski turisti iz kanjona!

Turisti iz Srbije su proveli 12 sati u hladnoj vodi Komarnice, pre nego što je počela akcija spasavanja. Na sreću niko od njih nije povređen, ali su promrzli zbog izuzetno niske temperature vode

  • 5

Pripadnici Gorske službe Crne Gore uspešno su danas završili akciju spasavanja 18 srpskih turista iz kanjona Nevidio, javili su crnogorski mediji.

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici te službe, akcija je počela sinoć u 21:30 časova, a završena jutros u 3:50, prenela je Radio televizija Crne Gore na svom sajtu. Svi evakuisani turisti su nepovređeni, a u akciji je učestvovalo osam pripadnika Gorske sluzbe spašavanja.

Kako se navodi, turisti su sami pokušali da obiđu kanjon, iako su profesionalni vodiči upozoravali da je to rizično.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, pripadnici Gorske službe do turista su došli spuštajući se u kanjon Nevidio uz upotrebu opreme za planinarenje.

Turisti iz Srbije su proveli 12 sati u hladnoj vodi Komarnice, pre nego što je počela akcija spasavanja. Oni su se u kanjonu Nevidio našli juče u 9 sati ujutru, a policija je o tome obaveštena tek oko 21 časova.

Na sreću niko od njih nije povređen, ali su promrzli zbog izuzetno niske temperature vode.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstas

    14. septembar 2014 | 11:18

    Bravo Crnogorci, ko bi drugo tako pritekao u pomoc kao vi !

  • ostavljen od Ivane iz zr

    14. septembar 2014 | 12:47

    Sad svaki po 500 evra da plati troskove spasavanja

  • Emina Radulovic

    14. septembar 2014 | 15:04

    Svaki čovek ima pravo da sa svojim životom radi šta hoće, ali nema prava da svojim činjenjem ugrožava tudji život. Misli li iko od tih ljudi kojima je nephodan adrenalin da i ti spasioci imaju porodice do kojih im je stalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA