LETELE KAMENICE: Potukli se bošnjački i hrvatski navijači u Mostaru!

Do verbalnog, a kasnije i fizičkog obračuna došlo je oko pet sati ujutru na Španskog trgu koji je ranije bio međunarodna crta ratnih sukoba hrvatske i bošnjačke strane, a policija je kasnije privela četvoricu mladića, navijača mostarskih klubova Velež i Zrinjski

  • 61

Dve grupe mladića, hrvatske i bošnjačke nacionalne pripadnosti, za koje se pretpostavlja da pripadaju navijačkim grupama dva mostarska fudbalska kluba, sukobile su se jutros u centru Mostara, što je prvi međunacionalni incident u tom gradu posle dužeg vremenskog perioda.

Kako su saopštili iz policije, koja je uhapsila četvoricu nasilnika, do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna kamenjem došlo je oko pet sati ujutro na Španskom trgu, koji je često bio poprište međunacionalnih sukoba i nekadašnja crta ratnih sukoba hrvatske i bošnjačke strane.

Kad je policijska patrola stigla na mesto sukoba, zatekla je mladiće za koje se pretpostavlja da pripadaju navijačkim grupama mostarskih klubova Zrinjski i Velež, kako se međusobno gađaju kamenjem.

Privedena su četiri mladića protiv kojih će, kako je saopšteno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, biti preduzete zakonom propisane mere, a policija je navela i da u izgredu nije bilo povređenih.

Agencija Hina ne isključuje mogućnost da je do obračuna došlo zbog predstojećeg fudbalskog derbija, koji se igra za dve nedelje, ali i zbog podizanja napetosti s početkom izborne kampanje u BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot!

    15. septembar 2014 | 18:20

    Divljaci ko i svi navijaci danas!

  • ostavljen od Ivane iz zr

    15. septembar 2014 | 18:16

    Hrvati su u pravu treba da dobiju entitet i tAko sa srpskom rAzbiju brozovu Bosnu

  • Dado RS

    15. septembar 2014 | 16:56

    Otkud oni da se tuku.E svasta.Pa oni su braca.HrvaCko cvijece.Zive u istoj drzavi,jedinstvenoj Bosni i Hercegovini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA