Policija učesnike Parade ponosa prati do kuće!

Za obezbeđivanje Parade ponosa biće angažovano oko 6.000 policajaca, a plan je da svakog od učesnika pripadnici MUP vrate kući

  • 0

Policija je spremila novu taktiku obezbeđivanja učesnika Parade ponosa!

Nove bezbednosne mere za učesnike šetnje u nedelju, 28. septembra, podrazumevaju i to da će skoro svi pripadnici LGBT populacije posle tog skupa biti praćeni do kuće ili do hotela ako su u njemu smešteni.

U MUP se nadaju da će se tako izbeći bilo kakvi incidenti, pišu "Naše novine". Uz to, biće angažovane sve raspoložive snage, uključujući i konjicu i helikoptersku jedinicu. 

Biće angažovano najverovatnije 6.000 policajaca, s obzirom na to da je njih 2.000 potrebno za obezbeđivanje učesnika, koliko se prema rečima organizatora Parade ponosa očekuje. Ostatak policije, Žandarmerije i ostalih snaga biće raspoređen u nekoliko prstenova.

- Policija će učesnike dopratiti na skup, motriti na njih tokom njegovog održavanja, a zatim ih vratiti kući. Gosti koji im budu došli iz inostranstva biće praćeni do hotela i hostela, a ti objekti biće, takođe, pod budnim okom policije - kaže sagovornik "Naših novina" iz MUP Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA