Dvojica osumnjičenih za napad na Nemca Denisa H. pušteni iz pritvora (FOTO)

Incident koji se desio pored kioska za pljeskavice zabeležen je kamerom video nadzora, a Miloš Lindu (19) i Ilija V. (19) nisu učestvovali u incidentu. Stefan Vukičević (22) koji je udario Denisa Hokinga i koji je još uvek u pritvoru, potvrdio je da dvojica mladića nisu učestovala u incidentu

  • 3

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Milošu Lindu (19) i Iliji V. (19) koji su uhapšeni nakon incidenta sa nemačkim državljaninom Denisom Honigom (27) prošlog vikenda na Zelenom vencu. U pritvoru je ostao Stefan Vukičević (22), koji je udario Honinga, nakon čega je ovaj pao i zadobio teške telesne povrede.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je danas Tanjugu da je na predlog tužioca sudija za prethodni postupak mladićima ukinuo pritvor jer više ne stoje razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen. Incident koji se desio pored kioska za pljeskavice zabeležen je kamerom video nadzora, a Miloš i Ilija nisu učestvovali u incidentu.

Mediji prenose da je Vukičević na saslušanju kod zamenika tužioca priznao da je udario Nemca, ali je rekao i da Miloš i Ilija, koji su sa njim privedeni prošle nedelje nisu učestvovali u napadu. Inače, Honing je pre četitri dana specijalnim avionom transportovan iz Beograda u Nemačku. Prethodno ga je u Urgentnom centru, gde je operisan po prijemu, saslušao zamenik tužioca.

Vučićević i njegovi drugari su prvobitno bili osumnjičeni za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i teške telesne povrede, ali u daljem toku postupka će se videti ko će i za koje delo odgovarati.

Povodom pomenutih krivičnih dela, shodno Zakoniku o krivičnom postupku sprovode se istražne radnje, a ne klasična istraga. Prema Krivičnom zakoniku, za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Za krivično delo nanošenje teške telesne povrede zakonom je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a ukoliko nastupi trajno oštećenje zdravlja kazna može da bude do osam godina zatvora.

U tužilaštvu napominju da će kvalifikacija dela zavisiti od nalaza veštaka o vrsti i težini zadobijenih povreda kod oštećenog.

Honing je dosao u Beograd radi učešća na konferenciji o pravima LGBT populacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa mikonosa

    21. septembar 2014 | 13:44

    Pa ne najbolje da ce da ih drze u pritvoru za nanosenje telesnih povreda. Pa sta ako je bio nemac sto on vise vredi od srbina kome na primer isto tako napadac nanese povrede i taj isti napadac nakon podnosenja prijave bude pusten. Ne vidim sto bi sad napadac/i na tog nemca bili kao nesto zadrzavani u pritvoru.

  • русиа

    21. septembar 2014 | 14:41

    И овога пустити , зашто је за телесне повреде у затвору???? Овај није животно угрожен нити има трајне последице

  • VOPI

    21. septembar 2014 | 16:34

    Sad momci lepo uzmite dibrog advokata i oderite ih zbog nezakonitog zadrzavanja u pritvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA