POMOZIMO KLADOVU: Hitno potrebni hrana, odeća i novac!

Građani mogu direktno uputiti pomoć ugroženima u poplaveljenom području opštine Kladovo uplatom na namenski račun: 840-3134741-55

  • 0

Nakon strahovitih poplava koje su oštetile više od 700 kuća, a iz svojih domova izmestile više od 800 ljudi, meštanima Kladova hitno je potrebna pomoć, kako u stvarima i hrani, tako i u novcu.

- Nama je najpotrebnija hrana, ali i novac koji namenski i transparentno trošimo. Novac možemo u svakom trenutku da preusmerimo na stvari koje su nam u trenutku najpotrebnije. Ipak, građanima su potrebni odeća, hrana i sve ono što se i ranije doniralo tokom poplava - rekao je za Telegraf.rs predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina.

On je svakoga dana na terenu sa 350 pripadnika Vojske Srbije i komandantom Kriznog štaba za ugrožena područja u opštinama Kladovo i Majdanpek general-majorom Milosavom Simovićem. Oni izvlače mulj i nanose iz kuća i podruma i sakupljaju vozila i pokućstvo koje je odnela bujica.

- Mi smo raščistili puteve i kuće do Tekije, a sada se krećemo ka Grabovici - rekao je Arežina.

On je dodao i da su građani od jutros, kada se iz medija saznalo da je na račun za pomoć uplaćeno svega 2.600 dinara, uplatili dodatnih 20.000 dinara. Međutim, ta suma je i dalje nedovoljna kada se uzme u obzir šteta koju je nanela vodena bijica.

U Opštini Kladovo rekli su za Telegraf da se pomoć može uputiti SMS porukom na broj 1003, ali da se ta sredstva ne prosleđuju opštini Kladovo, već su namenjena saniranju posledica poplava na teritoriji cele Srbije.

Građani mogu direktno uputiti pomoć ugroženima u poplaveljenom području opštine Kladovo uplatom na namenski račun.

Žito račun: 840-3134741-55

Svrha uplate: Pomoć ugroženima u Kladovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA