OVO JE NAJLEPŠA VEST U SEPTEMBRU: Mala Anita Balaž izlazi iz bolnice! (FOTO)

- Juuuuuppiiiii! Prošlo je 27 dana od moje transplantacije i danas izlazim iz bolnice! Veliki pozdrav za sve - napisala je Anita na svom nalogu na društvenoj mreži "Fejsbuk"

  • 20

Trinaestogodišnja Anita Balaž, kojoj je presađeno srce u Austriji, oporavila se nakon intrvencije i ona će danas izaći iz bolnice!

- Juuuuuppiiiii! Prošlo je 27 dana od moje transplantacije i danas izlazim iz bolnice! Veliki pozdrav za sve - napisala je ona na svom nalogu na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Anita je prvi pacijent iz Srbije čija je lečenje u potpunosti snosio Republički fond za zdravstveno osiguranje, dok su do sada za lečenje dece koja čekaju na transplantaciju srca roditelji sami prikupljali novac u humanitarnim akcijama.

Anita je na transplantaciju srca morala zbog teškog oblika restriktivne kardiomiopatije. Ona je u novembru prošle godine otputovala u AKH kliniku u Beču i početne prognoze su bile da joj se osim srca mora uraditi i transplantacija pluća.

Ugrađena joj je mehanička pumpa i to je smanjelo pritisak na pluća, tako da je taj organ spasen i lekari su procenili da je neophodna samo transplantacija srca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA