Otkriven najtraženiji spisak na svetu sa imenima 76 muškaraca i 4 žene!

Ministarstvo unutrašnjih poslova još uvek nije reagovalo, a "ponestaje vremena" da bi se otkrilo da li su osumnjičeni nacisti živi i da li je uopšte moguće održati suđenje

  • 9

Identifikovano je 80 ljudi u Nemačkoj koji su pripadali specijalnim nacističkim jedinicama za likvidacije. Centar "Simon Vizental" koji traga za poslednjim živim nacistima, sačinio je spisak na kome su 76 muškaraca i 4 žene.

Direktor Centra Efraim Zurof je prosledio nemačkom pravosuđu ovaj spisak, ali istakao da "ponestaje vremena" da se utvrdi da li su osumnjičeni nekadašnji nacisti među živima i da li može da im se sudi za zločine u Drugom svetskom ratu. Razlog za sumnju jeste taj što su svi osumnjičeni rođeni u periodu između 1920. i 1924. godine, što bi značilo da se radi o 90-godišnjacima ili pokojnicima.

Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije komentarisalo ovu informaciju, a Ministarstvo pravosuđa je saopštilo da su prosleđeni detalji iz pisma tužiocima koji istražuju zločine iz vremena nacista. Do sada je suđeno samo malom broju pripadnika ovih jedinica, ali većina je prošla nekažnjeno. Očekuje se pokretanje istrage na osnovu ovog spiska od strane nemačkih vlasti.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    1. oktobar 2014 | 14:59

    Pitanje glasi, ko je obezbedio premeštaj nacista? Da nije slučajno Vatikan?

  • BALKANSKI SPIJUN

    1. oktobar 2014 | 14:21

    Eneeee Merkelovog babeeee!

  • ralence

    1. oktobar 2014 | 16:18

    Na slici se vidi ucesce jerusalimskog islamskog/Muslimanskog vodje I Handjarske -Bosanske Divizije u saradnji sa Nacistima u pripremi zlocina.Jos jedan dokaz da Muslimani iz Bosne treba da odgovaraju za Zlocine I Genocid koji su pocinili a Tito i Komunisti ih Zastitili posle Rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA