SUROVOSTI NEMA KRAJA: Džihadisti odsekli glave 9 ljudi!

Na fotografijama postavljenim na društvenim mrežama vide se glave žena položene na blok cementa u, kako se navodi, gradu Džarablusu, u severnoj Siriji, koji drže ekstremisti

  • 1

Ekstremisti Islamske države odsekli su glave ukupno devet osoba, koje su bile zarobljene u sukobima nedaleko od sirijsko-turske granice među kojima su bile i tri žene, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji.

Na fotografijama postavljenim na društvenim mrežama vide se glave žena položene na blok cementa u, kako se navodi, gradu Džarablusu, u severnoj Siriji, koji drže ekstremisti.

Agencija AP navodi da verodostojnost fotografija nije mogla nezavisno da bude potvrđena, ali da one odgovaraju izveštavanju agencije o tom događaju.

Opservatorija je navela da je devetoro Kurda zarobljeno tokom borbi oko severnog sirijskog grada Kobanija, takođe poznatog kao Ajn el Arab, oko koga se vode žestoki okršaji od sredine septembra, kada je Islamska država počela napad sa ciljem da osvoji tu oblast.

Sirijska organizacija je dodala i da je tokom noćašnjih borbi desetine ekstremista i kurdskih boraca poginulo.

Ako zauzmu Ajn el Arab, pod kontrolom džihadista će onda biti dug pojas na severu Sirije duž granice sa Turskom.

Zbog napada džihadista, najmanje 160.000 ljudi je izbeglo u Tursku od polovine septembra.

(Telegraf.rs / Beta / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kazem samo...

    4. oktobar 2014 | 01:18

    Ne opravdavam, ali stalno se pise kako dzihadisti seku glave, a zar se ne desava isto to kada amerikanci posalju bespilotnu letelicu i ubiju raketom sve sto se krece? Razlika je sto "dzihadisti" bar nisu licemeri i sto se ne kriju iza dzojstika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA