Ebola se širi Amerikom, prvi slučaj na Havajima!

Doktorka Melisa Virai je istakla da još ništa nije sigurno i da ne znaju od čega boluje muškarac, ali da su preduzete sve mere predostrožnosti dok ne stignu kompletni rezultati analiza

  • 4

Ministarstvo zdravlja na Havajima saopštilo je da je u njihovoj državi zabeležen prvi slučaj da neki pacijent ima simptome ebole, ali da za sada ne može da se potvrdi da li boluje od ovog smrtonosnog virusa. Naime, on se sa tegobama javio lokalnoj bolnici u glavnom gradu Honolulu u sredu ujutru i od tada se nalazi u izolaciji.

Lekari neprestano vrše analize na pacijentu, ali još uvek nije testiran na virus ebole, a svaki urađen test na bilo koju vrstu virusa treba da se pošalje u SAD radi detaljnijih analiza i tek tada će biti moguće da se utvrdi od čega je oboleo muškarac.

- Još uvek ništa nije sigurno i ne znamo od čega boluje naš pacijent. Iz tog razloga smo zabrinuti i preduzimamo sve potrebne mere kada je virus ebole u pitanju - rekla je doktorka Melisa Virai i dodaje:

- Sve bolnice na Havajima su upozorene od strane Ministarstva zdravlja i Centra za kontrolu bolesti da je moguća epidemija ovog virusa - istakla je ona.

Podsetimo, ovaj virus je ozbiljna i često fatalna bolest. Rani simptomi su iznenadna visoka temperatura, umor i glavobolja, a oni se pojavljuju u periodu od 2 do 21 dana nakon izlaganja.

Širi se direktnim kontakom sa krvlju zaražene osobe, sekreta ili drugim telesnim tečnostima, ali i preko dodira sa kontaminiranim predmetima, kao što je igla. Do pojave simptoma, ebola nije zarazna.

(Telegraf.rs / Izvor: hawaiinewsnow.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA