KLINIČKI CENTAR O TOME ZAŠTO NIJE PRIHVATIO ČOVEKA BEZ LICA: Nismo mi socijalna ustanova?!

- Aleksandar Krneta je primljen i pregledan. Lekari su ustanovili da njegovo stanje nije bilo kritično. Nismo ga zadržali zato što nije bilo potrebe. Ipak mi nismo socijalna ustanova. Postoje specijalizovane institucije koje se time bave - kaže portparolka Kliničkog centra Srbije

  • 29

Nakon objavljivanja vesti o Aleksandru Krneti, čoveku kojem je tumor "pojeo" lice i koji nije zadržan u Kliničkom centru Srbije, kontaktirali smo ovu ustanovu, kako bismo čuli njihovu stranu priče.

Prema rečima čoveka koji je pronašao bolesnog Aleksandra, lekari su u izveštaju izostavili da napišu da je nepokretan, slabog stanja i u jakim bolovima i odbili da ga zadrže na lečenju, iako je on imao vidne promene na licu.

Portparol Kliničkog centra Aleksandra Berić tvrdi da je je s njihove strane medicinski sve urađeno.

Aleksandar Krneta

- Jasno je da je s naše strane medicinski sve urađeno. Mediji, a time i javnost, upućeni su u dokumentaciju koju je pacijent dobio tog dana u ovoj ustanovi - kaže ona, pa nastavlja:

- Trenutno se čekaju analize koje će potvrditi stanje tog čoveka, pa će lekarski konzilijum odrediti sledeći korak, kad stignu rezultati koji će nam otkriti vrstu oboljenja.

Na pitanje zašto Krneta nije zadržan u Kliničkom centru, naša sagovornica poručuje:

- On je primljen i pregledan. Lekari su ustanovili da njegovo stanje nije bilo kritično. Nismo ga zadržali zato što nije bilo potrebe. Ipak mi nismo socijalna ustanova. Postoje specijalizovane institucije koje se time bave - navodi portparolka Kliničkog centra Srbije.

Beskućnik Aleksandar Krneta, pronađen je u nedelju 21. 09. 2014. na Petlovom brdu, u jako lošem stanju, uz ogromne bolove.

Prijatelj koji ga je odveo u bolnicu tvrdi da je Krneta bio gotovo nepokretan i da je danima ležao oduzetih nogu, hraneći se samo hlebom udrobljenim u vodu i šećer.

Kako Aleksandar Krneta izgleda, možete pogledati OVDE i OVDE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Becca

    6. oktobar 2014 | 18:35

    Današnji lekari u Srbiji su otimači para i sramota lekarske profesije.Iz licnog iskustva odgovorno stojim iza ovih grubih reci i pitam se kada ce im neko stati na put i dovesti jadno zdravstvo u normalu. Jadan ovaj čovek koji se toliko muči.

  • Miki

    6. oktobar 2014 | 18:40

    Nije bilo razloga?!?!?!!!!!! Pa kako je trebao da izgleda?????Mozda sa 1000 evra u dzepu bi bio hitniji slucaj!!!

  • Suza

    6. oktobar 2014 | 18:38

    Izjava portparola bolnice je toliko jadna, da nemam reci. Zasto ta ista bolnica nije obezbedila kola hitne pomoci, pa da Aleksandra odvezu u ustanovu koja je, po njenim recima, za socijalne slucajeve? Cemu u ovom konkretnom slucaju sluzi bolnica, ako ne da pomogne bolesnom coveku. Ako je covek beskucnik, na koju adresu ce mu poslati rezultate? Mozda ce preko kompjutera da ga kontaktiraju? Velika O osoblju za ispit iz humanosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA